To je to što me zanima!

12 ideja s kojima će i najmanje sobe biti potpuno funkcionalne

Ako imate prostora, stavite drvenu klupu u podnožje kreveta i ukrasite je sa svakodnevnim 'must-have' sitnicama. Ispod nje možete držati košare sa rezervnim dekama, jastucima i posteljinom
Vidi originalni članak

Oslobodite podove tako da odjeću, igračke i kućne potrepštine odložite na viseću policu ili stavite u improvizirani ormar; od police, komode i zavjese.

1. Koristite ukrasne košare

Stavite košaru na mjesto ili ispod noćnog ormarića kako biste uvijek imali mjesto za prljavo rublje ili za ubaciti nepotrebne jastuke.

IDEJE ZA RAZIGRANO LJETO 10 brzih frizura za kraću kosu: Traka i marama u glavnoj ulozi

2. Pretvorite kolica u ormarić

Pretvorite metalna kolica u noćni ormarić koji štedi prostor. Skladištite svoje noćne potrepštine - maske za spavanje, knjige koje navečer čitate i prekrivače na donje police, a gornju policu rezervirajte za dekor koji će 'podići' sobu.



3. Uz krevet stavite klupicu

Ako imate prostora, stavite drvenu klupu u podnožje kreveta i ukrasite je sa svakodnevnim 'must-have' sitnicama. Ispod nje možete držati košare sa rezervnim dekama, jastucima i posteljinom.

4. Koristite stalak za odjeću

Jedinstveni organizator/stalak za odjeću pruža vam brojne mogućnosti za pohranu, a dodajte mu i nekoliko polica za svoje najdraže cipele. 

5. Dodajte viseću policu

Umjesto da malu spavaću sobu napunite nezgrapnim namještajem, odlučite se samo za tanku policu na zidu koja će vam poslužiti kao noćni ormarić. Ako trebate i dodatni prostor za skladištenje, ispod nje stavite pletenu ili metalnu košaru za šik izgled, a opet funkcionalnu.

6. Organizirajte košare po brojevima

Kao elegantno rješenje za pohranu označite košare s brojevima kako biste i djecu naučili  kako će najbolje organizirati igračke i druge potrepštine i knjige. 

7. Sami nadogradite uzglavlje kreveta

Poboljšajte organizaciju tako što ćete krevet nadograditi policama. Napunite ih ukrasnim kutijama za pohranu, knjigama i sentimentalnim sitnicama.

8. Objesite najdraže sitnice

Oslobodite prostor tako da objesite malu zidnu komodu savršenu za skrivanje najčešće korištenih proizvoda za šminku i kozmetike. 

9. Držite košare gdje ih vidite

Iako je neke stvari bolje sakriti, neke je najbolje ostaviti na otvorenom. Umjesto da je spremište pod krevetom, uložite u ukrasne košare za pohranu dovoljno lijepe da vam je drago vidjeti ih.

10. Ugradite policu i komodu umjesto ormara

Nemate mjesta za ormar? Objesite visoko jednu policu i zavjesu, a ispod zavjese stavite komodu. Kad odjeću i nered želite zadržati dalje od pogleda, jednostavno navucite zavjesu.

11. Iskoristite prednost prozorske daske

Dodajte kutije ispod prozorske daske kako bi djeca mogla samostalno odlagati gračke.

12. Sakrijte veš za pranje

Ako razmišljate o nadogradnji ormara u nekoj sobi, dodajte mu i dio za košaru za veš kako bi pod vaše spavaće sobe bio slobodan od prljave odjeće i ručnika.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare