To je to što me zanima!

13 namirnica koje možete dati svojem psu: Banane, jaja, batat

Nije dobro pse hraniti samo konzervama ili suhom hranom. U prehranu slobodno možete uvesti jabuke, batat, ananas, jaja ili borovnice koji su puni vitamina i vlakana te će biti lijepa promjena u obrocima
Vidi originalni članak

Vaš se pas može osjećati kao član obitelji, ali to ne znači da može jesti istu hranu koju jedu ljudi. Oni imaju drugačiji metabolizam i neke namirnice uopće ne mogu probaviti.

Ovih 13 namirnica im možete slobodno dati: 

1. Jabuke

- sigurne su za pse i pune su vlakana, minerala i vitamina koji pomažu zdravom radu metabolizma. Obavezno prije izvaditi koštice - sadržavaju cijanid koji je u većim količinama otrovan za ljude i pse

2. Jaja

- jaja su sigurna hrana za pse ako su u potpunosti skuhana. U slučaju da psu date jaja koja nisu u potpunosti skuhana, to može uzrokovati nedostatak biotina. 

3. Prirodni kikiriki maslac

- Dobar je izvod proteina i vitamina B. Važno je da je u pitanju maslac od kikirikija koji nije soljen.

4. Banane

- bogate su vlaknima i u potpunosti sigurne za pse. Možete im dati par komadića kao poslasticu ili zgnječenu bananu umiješati u njihovu hranu. 

5. Kukuruz

- bitno ga je prije oljuštiti s klipa kako bi se spriječilo eventualno gušenje ili gastrointestinalna opstrukcija. Ne smije se davati preko dvije jušne žlice dnevno.

6. Lubenica

- je sigurna poslastica dok se poslužuje bez kore i sjemenki, piše britanski Insider. Crveni dio lubenice sadrži mnogo vitamina, posebno C vitamina, ali kora i sjemenke mogu predstavljati opasnost od gušenja ako se ne uklone.

7. Svježi ananas

- je sasvim sigurno dati u malim količinama, za poslasticu. To je hranjiva užina koju se treba umjereno davati. Previše ananasa može dovesti do mučnine i proljeva kod pasa.

AMERIČKE FORE 'Porodiljni' dopust za ljubimce, nova ideja da se privuku radnici

8. Borovnice

- su zapravo jako zdrave za pse. Budući da imaju malo kalorija, male su veličine i prepune vitamina, borovnice čine zdravu pseću poslasticu. Pune su i mineralima i antioksidansima koji mogu pomoći u borbi protiv bolesti.

9. Domaći kruh

- je u redu dati psu u malim količinama. Kruh ne sadrži nikakvu hranjivu vrijednost, a kruh kupljen u trgovini može sadržavati potencijalno štetne konzervanse pa se treba izbjegavati.

10. Cashew orasi

- su uredu kao mala poslastica. Dobar su izvor kalcija, magnezija i proteina, ali treba pripaziti jer zbog mnogo kalorija mogu dovesti do debljanja psa. Nikako im se ne smiju davati slani cashew orasi. 

11. Sirova tikva

- Bundeva je zapravo zdrav obrok za pse, jer je puna vitamina i hranjivih tvari koje podržavaju cjelokupno zdravlje psa i gubitak težine. Preporučuje se posluživanje sirove, izmiksane tikve psima kao posebnu poslasticu.

12. Puretina

- visoki udio masti u koži može uzrokovati pankreatitis kod pasa, a kosti mogu dovesti do opstrukcije gastrointestinalnog trakta. Međutim, griz ili dva nesoljene puretine je u redu i za mačke i za pse.

13. Batat

- Batat se može dati psima sirovi ili kuhani. Pun je vitamina i vlakana, samo pripazite da nije soljen ili začinjen. 

NAJBOLJI HOROSKOPSKI PAROVI: Ovi znakovi si savršeno pašu u vezi

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Papatest 28.06.2019.

    Ja svom psu dam 10 eura da si kupi nešto po želji

  • ZG U SRCU 28.06.2019.

    Moj je ljubimac jel kosti, kruh,ostatke hrane, lajal je i nije postara pustal u dvoriste dok je zena bila sama doma. Jel to onda pes ili nekaj drugo?!

  • alfa romeo stelvio 28.06.2019.

    moji su psi pojeli cokolade na kile.. i evo jedan ima vec 16 g..

Komentiraj...
Vidi sve komentare