To je to što me zanima!

15 malih stvari s kojima ćete biti bolji suprug i imati čvršći brak

Nemojte čekati da vas supruga zamoli da nešto učinite - osvijestite se i preuzmite odgovornost! Svaki supružnik ima svoje prednosti i područja u kojima ima prostora za poboljšanje
Vidi originalni članak

Ne postoji čarobni napitak koji će svakog muškarca učiniti savršenim mužem. Međutim, kao bračni terapeut koji redovito surađuje s parovima na poboljšanju svojih odnosa, definitivno mogu reći da postoje određeni alati i vještine koje bi svi oženjeni muškarci trebali imati kako bi bili dobri partneri - napisala je Kiaundra Jackson, bračni terapeut.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako muškarci biraju žene za aferu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo ih samo nekoliko:

1. Postavite si ovo pitanje: 'Kako te mogu bolje voljeti ovaj tjedan?'

Želje i potrebe čovjeka se mogu redovito mijenjati. Važno je provjeriti to kod svoje supruge kako biste saznali što im treba da biste ih bolje voljeli. To može biti pomoć oko djece, masaža leđa, više maženja ili jednostavni kratki poziv za vrijeme dana kad ste odvojeni.

Postavljanje pitanja ne samo da im omogućuje da vam izravno kažu kako postati bolji suprug, već im daje do znanja da vam je stalo.

2. Poljubac od šest sekundi

Znam o čemu razmišljate: Tko računa koliko dugo se ljubi?

Pa, možda je to nešto za isprobati. Podijeliti ovakav poljubac nije isto što i samo dodirivanje usnama. Poljubac od šest sekundi dovoljno je dug da se vaša supruga osjeća željeno.

Nije dovoljno dugo da dođe do seksualnog uzbuđenja, ali jasno pokazuje privlačnost koju oboje dijelite jedan prema drugome. A mogao bi biti i dobra uvertira u seks kasnije tog dana koji je puno vjerojatniji nakon ovakvog poljupca. 

PRIPREMITE SE 3 važne stvari koje morate znati prije braka: Novac, priča i vjera

3. Razgovarajte o tome kako ste se upoznali

Kada ste zadnji put razgovarali sa suprugom o tome kako ste se upoznali? Porazgovarajte o tome gdje ste se i kada upoznali, kakav je bio vaš prvi spoj. Ponekad je važno podsjetiti sebe (i svoju partnericu) zašto ste se uopće odlučili vjenčati.

4. Govorite njihov ljubavni jezik

Poznavanje i korištenje ljubavnog jezika supruge može vam uštedjeti puno vremena. Prema bračnom savjetniku dr. Garyju Chapmanu postoji pet glavnih ljubavnih jezika: riječi potvrde, fizički dodir, djela služenja, kvalitetno vrijeme i darovi.

Obavezno pokažite ljubavi supruzi onako kako ona žele biti voljena, a ne onako kako vi želite biti voljeni. Možda vi volite dobivati poklone, ​​ali sve što ona želi je zagrljaj!

5. Naučite jezik isprike svoje žene

Jeste li uopće znali da postoji jezik isprike? Slično jeziku ljubavi, jezik isprike osobe je specifičan način na koji voli primati isprike. To je važno kad se bavite rješavanjem sukoba i može biti odlučujući čimbenik kada pokušavate prevladati neko neslaganje.

6 SIGURNIH ZNAKOVA Nemojte ulaziti u brak ako vam intuicija ukazuje na ove stvari

Ako ne znate kako vaša supruga voli primati isprike, otvorite razgovor o tome kako biste vidjeli što smatra značajnim.

6. Preuzmi odgovornost za ono svoje greške

Nije za sve kriva jedna strana! Ponekad ste vi ti koji stvarate probleme ili barem oboje pridonosite danom problemu. Izuzetno je važno preuzimanje odgovornosti za svoje ponašanje.

Ako nikada ne preuzimate odgovornost, to je kao da ste rekli da ste savršeni i da nikad ne griješite. Svi znamo da to nije istina. Steknite naviku prihvaćanja svoje greške i izgovaranja ove tri snažne riječi: Žao mi je.

7. Ne pretpostavljajte

Ponekad biste mogli pomisliti da toliko dobro poznajete svoju ženu da znate kako će se osjećati u bilo kojoj situaciji. Ali kad pretpostavite o čemu razmišlja vaša žena, to otvara vrata za sukobe i stres - jer joj možda nećete dati prostora da vam kaže što joj se stvarno događa u glavi, a mogu i shvatiti situaciju na način da moraju birati između vašeg načina ili ničega.

Da biste izbjegli pretpostavke, sve što trebate je biti znatiželjan. Postavljajte pitanja, dobivajte dodatne informacije i pobrinite se da je komunikacija između vas i supruge jasna.

LUDA LISTA Ovo su najskuplja, najgledanija i najkičastija vjenčanja ikada...

8. Oprostite - što prije i često

Uvijek kažem da je brak dvoje ljudi koji su jako dobri u opraštanju jedno drugome. Ako partneru ne možete oprostiti sitnice koje je učinio, imat ćete sve više problema i nesuglasica.

9. Nastojte razumjeti, a ne složiti se

Vi i vaša supruga nećete uvijek imati isti pogled na stvari, na primjer kad je riječ o raspodjeli odgovornosti kod kuće, osobnim ciljevima, financijama, roditeljstvu i sličnome.

Vaš bi cilj trebao biti razumjeti njihovu perspektivu i zašto vjeruju u ono u što vjeruju, umjesto da ih pokušate 'pridobiti' na svoju stranu. Kad postoji razumijevanje među partnerima, lakše je doći do kompromisa i zajedno tražiti rješenja koja su će svima odgovarati.

10. Priuštite svojoj ženi vrijeme za nju samu

Nije poanta da ste non-stop zajedno. Zdravo je da parovi neko vrijeme provode i odvojeno. Priuštite vašoj supruzi da se udalji od vas (i djece ako ih imate) što će joj dati vremena da se opusti, uživa u miru i tišini i na kraju, osvježena se vrati doma. Provođenje vremena s prijateljima ili slobodan dan koji će iskoristiti za sebe svakog bi napunio energijom.

JEDNOM SE ŽIVI, UŽIVAJTE! Trikovi kako zadržati sreću u ljubavnoj vezi do kraja života

11. Pomozite s osmijehom

Svima nam je povremeno potrebna pomoć. Bez obzira verbalizira li to vaša supruga ili ne, vaša je odgovornost obratiti dovoljno pažnje partnerici da znate kad treba uskočiti.

To može biti pranje rublja, pomoć djeci u virtualnoj školi, kuhanje obroka, pranje posuđa ili čišćenje. Bez obzira koji je zadatak, odgovornost treba podijeliti i kako se vaš partnerica ne bi osjećala preplavljeno. 

12. Suočite se s vlastitim problemima

Ne mogu vam reći s koliko sam parova radila koji misle da imaju 'problema u vezi', dok u stvarnosti problem u vezi postoji samo zato što oni sami sa sobom imaju probleme.

Ako imate problem s organizacijom, slušanjem, empatijom, samopoštovanjem, novcem, čistoćom - to su pojedina područja na kojima treba što prije poraditi na vlastitom razvoju. I upamtite: U redu je potražiti stručnu pomoć ako vam je potrebna!

13. Uzmite pauzu od tehnologije

Provedite neko kvalitetno vrijeme sa svojim supružnikom bez mobitela, prijenosnih računala i tableta koji vam mogu odvratiti pažnju od partnera. Neka vam bude zadatak provesti zajedno najmanje 15 minuta dnevno bez tehnološkog ometanja.

14. Preuzmi vodstvo

Nemojte čekati da vas supruga zamoli da nešto učinite - osvijestite se i preuzmite odgovornost! Svaki supružnik ima svoje prednosti i područja u kojima ima prostora za poboljšanje.

Preuzmite vodstvo u područjima u kojima ste dobri i koja s lakoćom obavljate. Ako ste dobri u financijama, napravite kućni budžet i vodite računa o troškovima te postavite financijske ciljeve, kao na primjer ciljanu štednju za 12 mjeseci. Ako volite čitati pomognite djeci s lektirama. Vjerujte mi, ovo će ublažiti toliko stresa i olakšati stvari u vašem braku.

15. Pazite na zdravlje

I ne samo na vaše tjelesno zdravlje - uključimo i vaše mentalno, emocionalno i duhovno zdravlje. Prije svega, divno je kad netko nastoji poboljšati sva područja svog života.

Ali isto tako, vaše pojedinačne borbe u bilo kojem području vašeg života mogu se preliti u vaš brak i izazvati dodatne problema. Primjerice, ako se jedan partner bori s depresijom, ali nije voljan potražiti stručnu pomoć, situacija nesumnjivo može utjecati na drugog partnera, vezu i cijelu obitelj.

DA SPRIJEČITE RAZVOD Slažete li se? 20 stvari koje prije ulaska u brak treba 'raspraviti'

Zaključak

Polagano uključivanje gore navedenih malih promjena s vremenom može dovesti do dugotrajnih rezultata. Možda već radite neke od ovih stvari (što je sjajno!), a druge su vam možda potpuno nove ideje.

Bez obzira gdje se našli, uvjerena sam da stvaranje i pridržavanje ove kolekcije malih unaprjeđenja u vezi može promijeniti vaš odnos na bolje. To je poput građenja mišića: Što više ih koristite, to postajete jači piše Mind Body Green.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • galDukat 17.02.2021.

    ne kaze se zao mi je, nego oprosti, 0 za prevod

  • 14.02.2021.

    Sve mogu, da sebe uvek postavim za žensko, nebitno za situaciju, ali da radim ženske poslove to ne mogu, ma nema šanse! Ni čaj da skuvam ne znam. Tako da ovakvi kao ja su deo ružne prošlosti sadašnjih kriterijuma žena za muškarca koji im odgovara 😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare