To je to što me zanima!

20 prirodnih recepata za jaču erekciju, bolji seks, plodnost...

Npr. tartufi otpuštaju steroide slične feromonima koje mužjaci otpuštaju tijekom parenja. Bučino ulje i sjemenke se u pučkoj medicini koriste u liječenju impotencije i bolesti prostate
Vidi originalni članak

Od davnina su ljudi tražili u biljnom svijetu pomoć za različite tegobe, a neke od onih na koje su posebno osjetljivi su seks i plodnost. Recepti starorimskog liječnika Galena (1. stoljeće nove ere) posebno preporučivali ljute feferone i paprike, začine anis i gorušicu te šparoge. Vjerovao je u moć hrane pa je protiv impotencije prepisivao grah i grašak.

Stoljećima su već poznate neke biljke za koje se smatra da mogu utjecati na seksualne funkcije, stimulirati ljubavnu želju, dati dodatnu snagu i potenciju te povećati plodnost i uravnotežiti hormone. Biljke se koriste u izvornom obliku ili se djelatne tvari ekstrahiraju iz njih i koriste u obliku krema, tableta i tinktura.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najpoznatije biljke takva djelovanja su ginko i gingseng. Ginko je najprodavaniji fitomedikament u Europi, a dobiva se iz lista najstarije žive vrste drveta na zemlji. Najčešće se koristi za poboljšanje pamćenja, dokazano je da ima antioksidantna svojstva, pojačava širenje krvnih žila i poboljšava perifernu cirkulaciju pa se koristi za tretiranje impotencije i slabe erekcije, uzrokovane problemima s cirkulacijom. 

Gingseng je drugi istočnjački adut iz biljnog svijeta. Daje mentalnu i tjelesnu snagu, poboljšava seksualne funkcije i daje veću kontrolu nad procesom ejakulacije. Ženama u menopauzi preporučuje se takozvani sibirski ginseng koji pojačava lučenje progesterona, hormona koji održava libido žene.

Macu (Lepidium meyenii) koristili su stari Inke prije nego što bi išli u bitke, i to radi tjelesne snage, ali nakon bitki bi im bila zabranjena kako bi se zaštitilo žene jer je poticala jaku seksualnu želju. Macu koriste i muškarci i žene koji žele povećati seksualnu energiju i plodnost.

U našim krajevima raste glog. Ta grmolika biljka poboljšava rad srca i perifernu cirkulaciju te dotok krvi u genitalije, poboljšavajući tako seksualnu funkciju i snagu erekcije. Smatra se da je ono što je dobro za zdravlje općenito dobro za seks i plodnost pa su na popisu poželjnih namirnica kopriva, đumbir, korijander, avokado, zeleni čaj, konopljika, smokve i slično. 

Orašasti plodovi su bogati omega-3 masnim kiselinama, pa povoljno djeluju na krvotok i cirkulaciju te L-argininom, koji povećava količinu dušikova oksida u krvi potrebnog za erekciju. I sjemenke i nerafinirano hladno prešano bučino ulje zbog obilja cinka djeluju blagotvorno na lučenje testosterona, a koriste se u pučkoj medicini u liječenju, odnosno prevenciji impotencije i bolesti prostate.

Šparoge pak obiluju vitaminom E, vitaminom plodnosti koji je važan za sintezu spolnih hormona. Med, propolis, cvjetni prah i matična mliječ obiluju vitaminima, aminokiselinama i flavonoidima te se preporučuju za povećanje izdržljivosti, poticanje cirkulacije te liječenje i prevenciju krvožilnih bolesti.

Tartufi djeluju mirisom, otpuštaju steroide slične feromonima koje mužjaci otpuštaju tijekom parenja, a polifenoli iz nekih sorti grožđa i  bobičastog voća potiču stanice kojima su obložene krvne žile da počnu lučiti dušikov oksid koji štiti od srčanožilnih bolesti te održava zdrave krvne žile i odgovarajući krvni tlak te omogućuje erekciju. Vrkuta, virak, gospin plašt (Alchemilla vulgaris L.) skuplja i zateže tkivo, a preporučuje se za sve ženske bolesti.

Dobro djeluje na progesteron u drugom dijelu ciklusa. Kad se pomiješa s rusomačom (Capsella bursa-pastoris), univerzalan je lijek protiv ženskih bolesti. Macina trava dobra je za sve probleme sa spolnim organima i smatra se najboljim lijekom protiv neplodnosti, a neki tvrde da pomaže i kod začepljenih jajovoda. I konopljika (Agnus castus) može pomoći pri regulaciji razina prolaktina te kod neplodnosti u žena. 

Top 20 recepata:

  • Smjesa za potenciju U teglicu domaćeg meda naribajte svježi korijen đumbira, dodajte ravnu žlicu suhog ružmarina i tri pune žličice mljevenih oraha. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko dana te uzimajte po žlicu ujutro i navečer.
  • Bazgin eliksir Toplom vodom prelijte dvije jušne žlice cvjetova bazge i pustite da odstoji. Preporučuje se pijenje šalice “eliksira” na dan. Dvodnevno namakanje 150 grama bazgine kore u litri bijelog vina u dozi od decilitra na dan osnažit će spolni nagon.
  • Smokve za plodnost Za plodnost uzmite 40 suhih smokava i potopite ih u pola litre domaćeg maslinova djevičanskog ulja. Neka odstoji 40 dana u zatvorenoj staklenci. Nakon toga svako jutro pojedite  jednu smokvu i žličicu ulja. Istodobno, kad počnete uzimati smokve, počnite i s kurom čaja od macine trave.
  • Uz Korijandar do erekcije Za ovaj se začin navodi da ubrzava cirkulaciju u genitalnom području te se preporučuje sljedeći recept: 3 grama praha korijandra sa žlicom meda ostaviti da se rastopi u ustima, i tako tri puta na dan.
  • Bosiljak i kopriva jačaju potenciju Pomiješajte jednake količine bosiljka, koprive i čubra – pa uzmite veliku žlicu te mješavine i stavite u posudu pa prelijte s 3 dl provrele vode. Pustite da odstoji 15 minuta, procijedite i pijte s medom tri puta na dan prije obroka. Ovaj čaj možete koristiti dulje, dok ne dođe do poboljšanja potencije.
  • Čaj od macine trave Čaj se pije 40 dana, tri šalice na dan žena, a muškarac jednu. Čaj se ne pije tijekom mjesečnice. Žlicu macine trave potopite u 2,5 dl hladne vode. Stavite da provrije, maknite s vatre, poklopite i ostavite da odstoji oko sat vremena. Nakon toga procijedite i pijte prema preporukama. Obično se za dva-tri mjeseca postiže željeni učinak.
  • Lijek za sve ženske bolesti Uzmite u jednakom omjeru vrkutu i stolisnik: 3 velike žlice te mješavine preliju se litrom vrele vode i nakon 20 minuta se procijedi. Pije se tijekom dana vrlo toplo. Pije se u drugom dijelu ciklusa, nakon ovulacije, i treba nastaviti dok se ne dogodi trudnoća. Možete pripremiti i čaj samo od vrkute: žličicu vrkute prelijte šalicom kipuće vode i ostavite da odstoji od pet do deset minuta. Pijte uvijek u gutljajima po dvije šalice na dan.
  • Kupka za plodnost 200 grama suhe ili svježe vrkute prokuhajte u tri litre vode i sipajte u kadu s pripremljenom vodom. U vodi se zadržite od 10 do 20 minuta prije spavanja.

  • Čaj od peršina jača erekciju Čajnu žlicu peršinova sjemena potrebno je preliti šalicom tople vode. Samo tri šalice tog čaja na dan, posebno u popodnevnim i večernjim satima, pospješuje širenje krvnih žila te rezultira čvršćom i duljom erekcijom.
  • Tonik za ludo zaljubljene Mješavina tri kapi sandalovine, dvije kapi eteričnog ulja vanilije, tri kapi cedrova ulja, 15 kapi ulja bergamota i 300 ml alkohola umasirana na tijelo ljubavnika pružit će nezaboravne trenutke strasti.
  • Za plodnost muškaraca Uzmite 50 g oraha, 50 g badema, 50 g kikirikija (neslanog), 50 g lješnjaka, 50 g kokosa, 50 g sezama, 50 g bučinih sjemenki, 50 g suncokretovih sjemenki, 50 g grožđica, 50 g suhih šljiva i 50 g suhih marelica. Sve nasjeckajte u sjeckalici i umiješajte u pola kilograma meda. Rasporedite u nekoliko manjih staklenih tegli i dobro zatvorite te čuvajte na hladnome mjestu. Jede se dva puta na dan ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja po jedna jušna žlica.
  • Artičoka budi seksualnu želju Vitamin C i gorka tvar cinaropirkin u artičokama aktiviraju seksualne žlijezde muškarcima i ženama, a time i veću produkciju seksualnih hormona. Mnogi muškarci i žene koji u cilju smanjenja vrijednosti kolesterola uzimaju farmaceutske proizvode na bazi visoko doziranih suhih ekstrakata iz listova artičoke primijetili su da te supstance povećavaju njihovu seksualnu želju.
  • Za nju i njega Avokado je bogat magnezijem (za energiju), nezasićenim masnoćama (za srce) i vitaminom E. Kako biste pojačali afrodizijačke kvalitete avokada, pripravite jednostavan meksički umak od avokada i začina pod nazivom guacamole - izmiješajte avokado sa žličicom limunova soka, a zatim dodajte žlicu sjeckanog češnjaka. Poslužite uz štapiće svježe narezane mrkve i celera, povrća koje su stari Rimljani također smatrali afrodizijakom. 
  • Bademi svaki dan Samo 28 grama badema osigurava 35 posto preporučene dnevne doze (RDA) vitamina E, koji utječe na stupanj plodnosti i funkciju spolnih organa. Sadrže i visoke razine minerala magnezija, fosfora i cinka, od kojih cink stimulira libido kod muškaraca. Ako se redovito koristi, pojačava mušku snagu. Stari orijentalni recept: svaku sjemenku badema prethodno umočite u med ili sirup od krušaka.
  • Bosiljak potiče na akciju Narodna medicina preporučuje uživanje u čaju od bosiljka kao sredstva za pobuđivanje spolnog nagona. Bosiljak djeluje kao afrodizijak jer potiče spolnu moć. Osim čaja, u spomenute svrhe bosiljak se može (svjež ili sušen) uzimati i kao začin, odnosno dodatak jelima: salatama, mesu i ribi. U narodu se kaže da ‘što više bosiljka, to će i spolna moć muškarca biti veća’.
  • Zeleni čaj za potenciju Zeleni čaj sadrži tvari važne za održavanje zdravlja muškaraca (uključujući prevenciju raka prostate i jačanje potencije), štiti od bolesti srca (broj jedan ubojica muškaraca) i bori se protiv prekomjerne težine. Ljekovitost zelenog čaja potječe od katehina. Među nekoliko različitih vrsta katehina, najmoćniji je epigalokatehin galat ili EGCG. Pomaže i ženama koje žele zatrudnjeti. 
  • Ginko za bolji seks Ekstrakt iz lista kineskoga ginka također pomaže u ublažavanju seksualne disfunkcije zbog, na primjer, upotrebe antidepresiva. Za takav je učinak potrebno uzimati dnevnu dozu od 60 do 120 miligrama, a istraživanje je pokazalo da ginko poboljšava cirkulaciju krvi i pojačava libido te rješava erektilne probleme.
  • Protiv ženskih tegoba Tinktura konopljike priprema se tako da se 100 g konopljike prelije s 500 ml 50-70 postotnog alkohola. Nakon tri tjedna tinktura se procijedi, profiltrira i čuva u tamnoj boci, na hladnome mjestu, zaštićena od svjetlosti. Pije se 25-50 kapi tri puta na dan razmućenih u pola čaše mlake vode. 
  • Kamilica kao Viagra Prelijte vrelom vodom cvjetove kamilice, poklopite šalicu, a nakon deset minuta procijedite i dodajte med. Ako uz to grickate orahe i upalite mirisne svijeće, sigurno ćete se ‘ugrijati’.
  • Malina za plodnost Čaj od lišća maline je iznimno sredstvo u borbi protiv neplodnosti, a priprema se tako što se 1-2 jušne žlice lišća maline preliju vrelom vodom, ostave 20 minuta, a zatim procijede. Lišće maline se može miješati i s drugim ljekovitim biljem, kao na primjer s koprivom i crvenom djetelinom. Treba imati na umu da čaj od lišća maline ne trebate piti ako ste imali pobačaj.
Idi na 24sata

Komentari 99

  • BogdanovićIvan Bogdanović 08.03.2019.

    Hg

  • tomicalomica 30.12.2016.

    Mašta radi svašta:-)

  • hrci 30.12.2016.

    Ne postoji erektilna disfunkcija, postoje samo nesposobne žene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare