Obavijesti

Lifestyle

Komentari 99

20 prirodnih recepata za jaču erekciju, bolji seks, plodnost...

20 prirodnih recepata za jaču erekciju, bolji seks, plodnost...
1

Npr. tartufi otpuštaju steroide slične feromonima koje mužjaci otpuštaju tijekom parenja. Bučino ulje i sjemenke se u pučkoj medicini koriste u liječenju impotencije i bolesti prostate

VIDEO

Od davnina su ljudi tražili u biljnom svijetu pomoć za različite tegobe, a neke od onih na koje su posebno osjetljivi su seks i plodnost. Recepti starorimskog liječnika Galena (1. stoljeće nove ere) posebno preporučivali ljute feferone i paprike, začine anis i gorušicu te šparoge. Vjerovao je u moć hrane pa je protiv impotencije prepisivao grah i grašak.

Stoljećima su već poznate neke biljke za koje se smatra da mogu utjecati na seksualne funkcije, stimulirati ljubavnu želju, dati dodatnu snagu i potenciju te povećati plodnost i uravnotežiti hormone. Biljke se koriste u izvornom obliku ili se djelatne tvari ekstrahiraju iz njih i koriste u obliku krema, tableta i tinktura.

Pokretanje videa...

00:08

Najpoznatije biljke takva djelovanja su ginko i gingseng. Ginko je najprodavaniji fitomedikament u Europi, a dobiva se iz lista najstarije žive vrste drveta na zemlji. Najčešće se koristi za poboljšanje pamćenja, dokazano je da ima antioksidantna svojstva, pojačava širenje krvnih žila i poboljšava perifernu cirkulaciju pa se koristi za tretiranje impotencije i slabe erekcije, uzrokovane problemima s cirkulacijom. 

Gingseng je drugi istočnjački adut iz biljnog svijeta. Daje mentalnu i tjelesnu snagu, poboljšava seksualne funkcije i daje veću kontrolu nad procesom ejakulacije. Ženama u menopauzi preporučuje se takozvani sibirski ginseng koji pojačava lučenje progesterona, hormona koji održava libido žene.

Macu (Lepidium meyenii) koristili su stari Inke prije nego što bi išli u bitke, i to radi tjelesne snage, ali nakon bitki bi im bila zabranjena kako bi se zaštitilo žene jer je poticala jaku seksualnu želju. Macu koriste i muškarci i žene koji žele povećati seksualnu energiju i plodnost.

U našim krajevima raste glog. Ta grmolika biljka poboljšava rad srca i perifernu cirkulaciju te dotok krvi u genitalije, poboljšavajući tako seksualnu funkciju i snagu erekcije. Smatra se da je ono što je dobro za zdravlje općenito dobro za seks i plodnost pa su na popisu poželjnih namirnica kopriva, đumbir, korijander, avokado, zeleni čaj, konopljika, smokve i slično. 

Orašasti plodovi su bogati omega-3 masnim kiselinama, pa povoljno djeluju na krvotok i cirkulaciju te L-argininom, koji povećava količinu dušikova oksida u krvi potrebnog za erekciju. I sjemenke i nerafinirano hladno prešano bučino ulje zbog obilja cinka djeluju blagotvorno na lučenje testosterona, a koriste se u pučkoj medicini u liječenju, odnosno prevenciji impotencije i bolesti prostate.

Šparoge pak obiluju vitaminom E, vitaminom plodnosti koji je važan za sintezu spolnih hormona. Med, propolis, cvjetni prah i matična mliječ obiluju vitaminima, aminokiselinama i flavonoidima te se preporučuju za povećanje izdržljivosti, poticanje cirkulacije te liječenje i prevenciju krvožilnih bolesti.

Tartufi djeluju mirisom, otpuštaju steroide slične feromonima koje mužjaci otpuštaju tijekom parenja, a polifenoli iz nekih sorti grožđa i  bobičastog voća potiču stanice kojima su obložene krvne žile da počnu lučiti dušikov oksid koji štiti od srčanožilnih bolesti te održava zdrave krvne žile i odgovarajući krvni tlak te omogućuje erekciju. Vrkuta, virak, gospin plašt (Alchemilla vulgaris L.) skuplja i zateže tkivo, a preporučuje se za sve ženske bolesti.

Dobro djeluje na progesteron u drugom dijelu ciklusa. Kad se pomiješa s rusomačom (Capsella bursa-pastoris), univerzalan je lijek protiv ženskih bolesti. Macina trava dobra je za sve probleme sa spolnim organima i smatra se najboljim lijekom protiv neplodnosti, a neki tvrde da pomaže i kod začepljenih jajovoda. I konopljika (Agnus castus) može pomoći pri regulaciji razina prolaktina te kod neplodnosti u žena. 

Top 20 recepata:

  • Smjesa za potenciju U teglicu domaćeg meda naribajte svježi korijen đumbira, dodajte ravnu žlicu suhog ružmarina i tri pune žličice mljevenih oraha. Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi nekoliko dana te uzimajte po žlicu ujutro i navečer.
  • Bazgin eliksir Toplom vodom prelijte dvije jušne žlice cvjetova bazge i pustite da odstoji. Preporučuje se pijenje šalice “eliksira” na dan. Dvodnevno namakanje 150 grama bazgine kore u litri bijelog vina u dozi od decilitra na dan osnažit će spolni nagon.
  • Smokve za plodnost Za plodnost uzmite 40 suhih smokava i potopite ih u pola litre domaćeg maslinova djevičanskog ulja. Neka odstoji 40 dana u zatvorenoj staklenci. Nakon toga svako jutro pojedite  jednu smokvu i žličicu ulja. Istodobno, kad počnete uzimati smokve, počnite i s kurom čaja od macine trave.
  • Uz Korijandar do erekcije Za ovaj se začin navodi da ubrzava cirkulaciju u genitalnom području te se preporučuje sljedeći recept: 3 grama praha korijandra sa žlicom meda ostaviti da se rastopi u ustima, i tako tri puta na dan.
  • Bosiljak i kopriva jačaju potenciju Pomiješajte jednake količine bosiljka, koprive i čubra – pa uzmite veliku žlicu te mješavine i stavite u posudu pa prelijte s 3 dl provrele vode. Pustite da odstoji 15 minuta, procijedite i pijte s medom tri puta na dan prije obroka. Ovaj čaj možete koristiti dulje, dok ne dođe do poboljšanja potencije.
  • Čaj od macine trave Čaj se pije 40 dana, tri šalice na dan žena, a muškarac jednu. Čaj se ne pije tijekom mjesečnice. Žlicu macine trave potopite u 2,5 dl hladne vode. Stavite da provrije, maknite s vatre, poklopite i ostavite da odstoji oko sat vremena. Nakon toga procijedite i pijte prema preporukama. Obično se za dva-tri mjeseca postiže željeni učinak.
  • Lijek za sve ženske bolesti Uzmite u jednakom omjeru vrkutu i stolisnik: 3 velike žlice te mješavine preliju se litrom vrele vode i nakon 20 minuta se procijedi. Pije se tijekom dana vrlo toplo. Pije se u drugom dijelu ciklusa, nakon ovulacije, i treba nastaviti dok se ne dogodi trudnoća. Možete pripremiti i čaj samo od vrkute: žličicu vrkute prelijte šalicom kipuće vode i ostavite da odstoji od pet do deset minuta. Pijte uvijek u gutljajima po dvije šalice na dan.
  • Kupka za plodnost 200 grama suhe ili svježe vrkute prokuhajte u tri litre vode i sipajte u kadu s pripremljenom vodom. U vodi se zadržite od 10 do 20 minuta prije spavanja.
Dreamstime
  • Čaj od peršina jača erekciju Čajnu žlicu peršinova sjemena potrebno je preliti šalicom tople vode. Samo tri šalice tog čaja na dan, posebno u popodnevnim i večernjim satima, pospješuje širenje krvnih žila te rezultira čvršćom i duljom erekcijom.
  • Tonik za ludo zaljubljene Mješavina tri kapi sandalovine, dvije kapi eteričnog ulja vanilije, tri kapi cedrova ulja, 15 kapi ulja bergamota i 300 ml alkohola umasirana na tijelo ljubavnika pružit će nezaboravne trenutke strasti.
  • Za plodnost muškaraca Uzmite 50 g oraha, 50 g badema, 50 g kikirikija (neslanog), 50 g lješnjaka, 50 g kokosa, 50 g sezama, 50 g bučinih sjemenki, 50 g suncokretovih sjemenki, 50 g grožđica, 50 g suhih šljiva i 50 g suhih marelica. Sve nasjeckajte u sjeckalici i umiješajte u pola kilograma meda. Rasporedite u nekoliko manjih staklenih tegli i dobro zatvorite te čuvajte na hladnome mjestu. Jede se dva puta na dan ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja po jedna jušna žlica.
  • Artičoka budi seksualnu želju Vitamin C i gorka tvar cinaropirkin u artičokama aktiviraju seksualne žlijezde muškarcima i ženama, a time i veću produkciju seksualnih hormona. Mnogi muškarci i žene koji u cilju smanjenja vrijednosti kolesterola uzimaju farmaceutske proizvode na bazi visoko doziranih suhih ekstrakata iz listova artičoke primijetili su da te supstance povećavaju njihovu seksualnu želju.
  • Za nju i njega Avokado je bogat magnezijem (za energiju), nezasićenim masnoćama (za srce) i vitaminom E. Kako biste pojačali afrodizijačke kvalitete avokada, pripravite jednostavan meksički umak od avokada i začina pod nazivom guacamole - izmiješajte avokado sa žličicom limunova soka, a zatim dodajte žlicu sjeckanog češnjaka. Poslužite uz štapiće svježe narezane mrkve i celera, povrća koje su stari Rimljani također smatrali afrodizijakom. 
  • Bademi svaki dan Samo 28 grama badema osigurava 35 posto preporučene dnevne doze (RDA) vitamina E, koji utječe na stupanj plodnosti i funkciju spolnih organa. Sadrže i visoke razine minerala magnezija, fosfora i cinka, od kojih cink stimulira libido kod muškaraca. Ako se redovito koristi, pojačava mušku snagu. Stari orijentalni recept: svaku sjemenku badema prethodno umočite u med ili sirup od krušaka.
  • Bosiljak potiče na akciju Narodna medicina preporučuje uživanje u čaju od bosiljka kao sredstva za pobuđivanje spolnog nagona. Bosiljak djeluje kao afrodizijak jer potiče spolnu moć. Osim čaja, u spomenute svrhe bosiljak se može (svjež ili sušen) uzimati i kao začin, odnosno dodatak jelima: salatama, mesu i ribi. U narodu se kaže da ‘što više bosiljka, to će i spolna moć muškarca biti veća’.
  • Zeleni čaj za potenciju Zeleni čaj sadrži tvari važne za održavanje zdravlja muškaraca (uključujući prevenciju raka prostate i jačanje potencije), štiti od bolesti srca (broj jedan ubojica muškaraca) i bori se protiv prekomjerne težine. Ljekovitost zelenog čaja potječe od katehina. Među nekoliko različitih vrsta katehina, najmoćniji je epigalokatehin galat ili EGCG. Pomaže i ženama koje žele zatrudnjeti. 
  • Ginko za bolji seks Ekstrakt iz lista kineskoga ginka također pomaže u ublažavanju seksualne disfunkcije zbog, na primjer, upotrebe antidepresiva. Za takav je učinak potrebno uzimati dnevnu dozu od 60 do 120 miligrama, a istraživanje je pokazalo da ginko poboljšava cirkulaciju krvi i pojačava libido te rješava erektilne probleme.
  • Protiv ženskih tegoba Tinktura konopljike priprema se tako da se 100 g konopljike prelije s 500 ml 50-70 postotnog alkohola. Nakon tri tjedna tinktura se procijedi, profiltrira i čuva u tamnoj boci, na hladnome mjestu, zaštićena od svjetlosti. Pije se 25-50 kapi tri puta na dan razmućenih u pola čaše mlake vode. 
  • Kamilica kao Viagra Prelijte vrelom vodom cvjetove kamilice, poklopite šalicu, a nakon deset minuta procijedite i dodajte med. Ako uz to grickate orahe i upalite mirisne svijeće, sigurno ćete se ‘ugrijati’.
  • Malina za plodnost Čaj od lišća maline je iznimno sredstvo u borbi protiv neplodnosti, a priprema se tako što se 1-2 jušne žlice lišća maline preliju vrelom vodom, ostave 20 minuta, a zatim procijede. Lišće maline se može miješati i s drugim ljekovitim biljem, kao na primjer s koprivom i crvenom djetelinom. Treba imati na umu da čaj od lišća maline ne trebate piti ako ste imali pobačaj.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno