To je to što me zanima!

5 osvježavajućih jela s grejpom koje svakako morate probati!

Rashladite se uz svježu voćnu salatu s grejpom ili ga pomiješajte s grčkim jogurtom za doručak. Pomiješajte grejp, votku, sok od grejpa i malo vina i napravite odličan koktel za pijuckanje po vrućinama
Vidi originalni članak

Grejp je izrazito bogat hranjivim tvarima, a siromašan kalorijama, što ga čini vrlo poželjnim u svakodnevnoj prehrani. Zbog toga je popularan i za mršavljenje. Možda nije ukusan poput naranče ili limete, ali zasigurno sadrži moć okusa od kojih se može napraviti ukusno jelo. Također ima nekoliko zdravstvenih blagodati jer pomaže u mršavljenju, jača imunološki sustav i uklanja toksine iz tijela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Grejp obiluje vitaminom C, a sadrži još i likopen, limonoid, naringenin, vlakna i jednostavne šećere. Njegovi pozitivni učinci dolaze od vitamina C te flavonoida. Osim tih sastojaka, bogat je vitaminima A, B, D, E i K, kalcijem, fosforom, magnezijem, manganom, cinkom, bakrom i željezom. Grejp je izrazito bogat hranjivim tvarima, a siromašan kalorijama, što ga čini vrlo poželjnim u svakodnevnoj prehrani. Voće je koje se može jesti na razne načine. 

Ova jela možete pripremiti koristeći grejp kao glavni sastojak:

1. Voćna salata od grejpa

Napravite si svježu i zdravu salatu s grejpom. Dodajte tanko rezane kriške grejpa i iscijedite grejp na salatu kako bi joj dali dodatnu slatkoću i aromu. U ovu salatu možete dodati bobičasto voće, limetu, kivi, ananas, mango, jagode i slično. Idealna je za sve one koji vole sezonsko voće. Osim voća, grejp se odlično slaže s avokadom i salatom.

2. Torta od grejpa

Napravite finu biskvit grejp tortu s dodatkom naranče. Priprema je jednostavna i brza, a osvježavajuća torta s voćnim sastojcima idealna je za tople i ljetne dane. 

3. Grejp i jogurt

Grejp i jogurt idealna su ljetna kombinacija. Pomiješajte grejp s jogurtom koji želite (to može biti grčki ili obični ili skyr). U ovu savršenu kombinaciju možete dodati zobene, bademe ili orašaste plodove. Ova kombinacija super je i za doručak. 

4. Koktel od grejpa

Po ovim vrućinama nema boljeg osvježenja nego napraviti i popiti jedan hladni koktel od grejpa. Pomiješajte grejp, votku, sok od grejpa i malo vina i napravite zapanjujući koktel za pijuckanje po vrućinama.

5. Sorbet od grejpa

Još jedan osvježavajući ljetni recept koji možete pripremiti koristeći grejp je sorbet. Za to vam je potreban grejp, 2 žlice kokosovog šećera, 2 čajne žličice limunova soka i menta. Sve sastojke dodajte u blender na nekih 30 sekundi. Možete staviti u zamrzivač ili u hladnjak, ovisno koliko želite da bude hladno. Nakon toga uživajte u bogatstvu okusa, piše Pink Villa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 08.07.2021.

    grejp i jogurt je dobra kombinacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare