Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

5 osvježavajućih jela s grejpom koje svakako morate probati!

5 osvježavajućih jela s grejpom koje svakako morate probati!

Rashladite se uz svježu voćnu salatu s grejpom ili ga pomiješajte s grčkim jogurtom za doručak. Pomiješajte grejp, votku, sok od grejpa i malo vina i napravite odličan koktel za pijuckanje po vrućinama

VIDEO

Grejp je izrazito bogat hranjivim tvarima, a siromašan kalorijama, što ga čini vrlo poželjnim u svakodnevnoj prehrani. Zbog toga je popularan i za mršavljenje. Možda nije ukusan poput naranče ili limete, ali zasigurno sadrži moć okusa od kojih se može napraviti ukusno jelo. Također ima nekoliko zdravstvenih blagodati jer pomaže u mršavljenju, jača imunološki sustav i uklanja toksine iz tijela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Grejp obiluje vitaminom C, a sadrži još i likopen, limonoid, naringenin, vlakna i jednostavne šećere. Njegovi pozitivni učinci dolaze od vitamina C te flavonoida. Osim tih sastojaka, bogat je vitaminima A, B, D, E i K, kalcijem, fosforom, magnezijem, manganom, cinkom, bakrom i željezom. Grejp je izrazito bogat hranjivim tvarima, a siromašan kalorijama, što ga čini vrlo poželjnim u svakodnevnoj prehrani. Voće je koje se može jesti na razne načine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ova jela možete pripremiti koristeći grejp kao glavni sastojak:

1. Voćna salata od grejpa

Napravite si svježu i zdravu salatu s grejpom. Dodajte tanko rezane kriške grejpa i iscijedite grejp na salatu kako bi joj dali dodatnu slatkoću i aromu. U ovu salatu možete dodati bobičasto voće, limetu, kivi, ananas, mango, jagode i slično. Idealna je za sve one koji vole sezonsko voće. Osim voća, grejp se odlično slaže s avokadom i salatom.

2. Torta od grejpa

Napravite finu biskvit grejp tortu s dodatkom naranče. Priprema je jednostavna i brza, a osvježavajuća torta s voćnim sastojcima idealna je za tople i ljetne dane. 

3. Grejp i jogurt

Grejp i jogurt idealna su ljetna kombinacija. Pomiješajte grejp s jogurtom koji želite (to može biti grčki ili obični ili skyr). U ovu savršenu kombinaciju možete dodati zobene, bademe ili orašaste plodove. Ova kombinacija super je i za doručak. 

4. Koktel od grejpa

Po ovim vrućinama nema boljeg osvježenja nego napraviti i popiti jedan hladni koktel od grejpa. Pomiješajte grejp, votku, sok od grejpa i malo vina i napravite zapanjujući koktel za pijuckanje po vrućinama.

5. Sorbet od grejpa

Još jedan osvježavajući ljetni recept koji možete pripremiti koristeći grejp je sorbet. Za to vam je potreban grejp, 2 žlice kokosovog šećera, 2 čajne žličice limunova soka i menta. Sve sastojke dodajte u blender na nekih 30 sekundi. Možete staviti u zamrzivač ili u hladnjak, ovisno koliko želite da bude hladno. Nakon toga uživajte u bogatstvu okusa, piše Pink Villa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno