To je to što me zanima!

5 trikova kako rukama vratiti hidrataciju: Nije sve u kremama

Osim hidratantnih krema postoje i drugi načini kako ispucalim i suhim rukama možete vratiti vlažnost i glatkoću. Na primjer, avokado ima velike hidratantne sposobnosti i sadrži mnogo vitamina
Vidi originalni članak

Normalno je da ruke postanu suhe ili ispucale nakon učestalog pranja ili korištenja dezinfekcijskih sredstava. Ako vam hidratantne kreme ne pomažu toliko, postoje i neki drugi trikovi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Zob sa suncokretovim uljem

Suncokretovo ulje dokazano hidratizira i pomlađuje suhu kožu. Koristi se kao sastojak hidratantnih krema ili samostalno, a ima sposobnost zaštite kože od isušivanja. S druge strane, zob ima vrlo slične sposobnosti, a kombinacija može učiniti čuda za vašu kožu. Sve što trebate je pomiješati malo kuhane ili sirove zobi s nekoliko kapi suncokretovog ulja i nanijeti na kožu.

2. Manuka med

Utvrđeno je da manuka med ima mnoštvo antibakterijskih i antioksidativnih svojstava. Osim što se konzumira na tradicionalan način, možemo se nanijeti i na suhu i ispucalu kožu. Čisti i dezinficira suho područje, a zatim potiče imunološki sustav da započne obnavljanje oštećenog tkiva.

ZDRAVLJE KOSE Kosa vam pojačano opada? Evo kako otkriti i liječiti uzrok te potaknuti ponovni zdravi rast

3. Vazelin

Proizvodi na bazi vazelina apsolutni su spas za tretiranje i hidrataciju kože. Prije spavanja nanesite obilnu količinu vazelina na oštećene ruke i obucite pamučne rukavice. Tako osiguravate da vazelin ostane na rukama.

4. Maska za ruke od avokada

Avokado ima velike hidratantne sposobnosti i sadrži mnogo vitamina. Pomiješajte pola zrelog avokada s 5 ml kokosovog ulja, 5 ml ulja jojobe i 2.5 ml limunovog soka. Smjesu možete ojačati dodavanjem malo zobi. Masku nanesite na ruke i ostavite da tako stoji 10 do 15 minuta. Prekrijte folijom za bolje upijanje. Nakon toga, isperite masku mlakom vodom i na kraju na ruke nanesite losion.

5. Proizvodi s vitaminom B3

Konzumirajte hranu bogatu vitaminom B3 ili koristite proizvode za njegu kože koji sadrže niacinamid. Ovaj vitamin će poboljšati hidrataciju kože. Primijetit ćete da je vaša koža glađa i zategnutija, piše Bright Side.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare