Lifestyle

Komentari 0

5 trikova kako rukama vratiti hidrataciju: Nije sve u kremama

5 trikova kako rukama vratiti hidrataciju: Nije sve u kremama

Osim hidratantnih krema postoje i drugi načini kako ispucalim i suhim rukama možete vratiti vlažnost i glatkoću. Na primjer, avokado ima velike hidratantne sposobnosti i sadrži mnogo vitamina

Normalno je da ruke postanu suhe ili ispucale nakon učestalog pranja ili korištenja dezinfekcijskih sredstava. Ako vam hidratantne kreme ne pomažu toliko, postoje i neki drugi trikovi.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Zob sa suncokretovim uljem

Suncokretovo ulje dokazano hidratizira i pomlađuje suhu kožu. Koristi se kao sastojak hidratantnih krema ili samostalno, a ima sposobnost zaštite kože od isušivanja. S druge strane, zob ima vrlo slične sposobnosti, a kombinacija može učiniti čuda za vašu kožu. Sve što trebate je pomiješati malo kuhane ili sirove zobi s nekoliko kapi suncokretovog ulja i nanijeti na kožu.

2. Manuka med

Utvrđeno je da manuka med ima mnoštvo antibakterijskih i antioksidativnih svojstava. Osim što se konzumira na tradicionalan način, možemo se nanijeti i na suhu i ispucalu kožu. Čisti i dezinficira suho područje, a zatim potiče imunološki sustav da započne obnavljanje oštećenog tkiva.

3. Vazelin

Proizvodi na bazi vazelina apsolutni su spas za tretiranje i hidrataciju kože. Prije spavanja nanesite obilnu količinu vazelina na oštećene ruke i obucite pamučne rukavice. Tako osiguravate da vazelin ostane na rukama.

top view of young women use Vaseline for caring health

4. Maska za ruke od avokada

Avokado ima velike hidratantne sposobnosti i sadrži mnogo vitamina. Pomiješajte pola zrelog avokada s 5 ml kokosovog ulja, 5 ml ulja jojobe i 2.5 ml limunovog soka. Smjesu možete ojačati dodavanjem malo zobi. Masku nanesite na ruke i ostavite da tako stoji 10 do 15 minuta. Prekrijte folijom za bolje upijanje. Nakon toga, isperite masku mlakom vodom i na kraju na ruke nanesite losion.

5. Proizvodi s vitaminom B3

Konzumirajte hranu bogatu vitaminom B3 ili koristite proizvode za njegu kože koji sadrže niacinamid. Ovaj vitamin će poboljšati hidrataciju kože. Primijetit ćete da je vaša koža glađa i zategnutija, piše Bright Side.

 

 

Najčitaniji članci