To je to što me zanima!

8 je znakova signal tinejdžerske depresije povezane s koronom

Depresija u tinejđerskim danima i opadanje mentalnog zdravlja u porastu su. Nošenje s koronavirusom jako je teško za sve ljude širom svijeta, a posebno za mlade i tinejđere
Vidi originalni članak

Pad mentalnog zdravlja među mlađom dobnom skupinom doveo je do značajnog povećanja anksioznosti i depresije. Tinejdžeri i mladi odrasli posebno su izloženi riziku od depresije tijekom koronavirusa. Budući da su škole zatvorene, a tinejdžeri izolirani od svojih vršnjaka, a socijalne interakcije važan su razvojni dio ove dobne skupine, njihovo mentalno zdravlje pati.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mlađi se osjećaju sve više zabrinuto zbog svoje budućnosti, što dovodi do povećanih osjećaja beznađa. Tinejdžeri i mladi odrasli pokazuju značajan porast depresije i anksioznosti. 

Virtualni sastanci ne nude istu vezu kao sastanci uživo. Osjećaju kao da propuštaju važne prekretnice i doživljavaju nedostatak sigurnosti u svojoj budućnosti i poslovima.

Evo 8 znakova tinejdžerske depresije na koje morate paziti:

1. Promjene raspoloženja

Više su iritirani, bijesni i osjećaju se beznadno. Smanjuje se njihova komunikacija ili daju kratke odgovore.

2. Manje interesa za obrazovanje

Smatraju da je škola gubljenje vremena i da nije bitna. Povećava se broj zadataka, a oni odbijaju pohađati virtualnu nastavu.

3. Problemi sa spavanjem

Oni teško zaspe ili se često probude usred noći. Možda i previše spavaju.

4. Tjeskobne misli

Imaju ponavljajuće tjeskobne misli o stvarnim ili zamišljenim situacijama. Oni također nisu u stanju pomaknuti fokus ili vidjeti bilo kakve alternativne ishode.

5. Osjećaj beznađa

Imaju misli ili često razgovaraju o smrti ili samoubojstvu.

6. Promjene u izgledu

Više se ne zamaraju osobnom higijenom, poput tuširanja, osnovnog dotjerivanja ili čak presvlačenja.

7. Nedostatak interesa za društvene veze

Ako je vaše dijete inače normalno i često komunicira s prijateljima, razlog za zabrinutost mogao bi biti kada izgubi interes za slanje poruka ili za pričanje s njima.

8. Promjena u načinu prehrane

Jedu neredovito. Primjetno je povećanje ili smanjenje konzumacije hrane, a oni prolaze kroz značajan gubitak kilograma ili debljanje.

Što napraviti? Češće se bavite svojim tinejdžerom

Razgovor o tome kako koronavirus utječe na njih i raspravljanje o njihovoj zabrinutosti trenutno je vrlo važno. Stoga, uključite svog tinejdžera ili u obiteljske aktivnosti i potaknite ih da razgovaraju o osjećajima skoro pa svakodnevno.

Često i redovito povezivanje sa svojim tinejdžerima i mladima tijekom ovih izazovnih vremena važan je način da podržite svoje dijete, piše Your Tango.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare