To je to što me zanima!

9 kućanskih trikova koji će vam uštedjeti puno vremena i novca

Nekoliko korisnih trikova može olakšati svakodnevicu poput zakopčavanja patentnih zatvarača na majicama prije nego ih stavite u sušilicu, kao i upotreba svjetiljke za sitne krhotine kada nešto razbijete
Vidi originalni članak

1. Zakopčajte majice patentnim zatvaračem

Zakopčajte majice prije nego što ih stavite u sušilicu kako se patentni zatvarači ne bi 'iskrivili'. Štoviše, tijekom sušenja nemojte koristiti visoke temperature jer se tkanina može skupiti, a patentni zatvarači će postati valoviti.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Koristite vunene kuglice za sušenje 

Vunene kuglice namijenjene su sušilici kako bi rublje bilo pahuljasto i mekše. Mogu se višekratno upotrijebiti što ih čini puno boljom varijantom od ostalih skupljih proizvoda kupljenih u trgovini. Nema otrovnih kemikalija i mirisa, ako ste alergični ili osjetljivi na njih, a možete dodati omiljeno eterično ulje ako želite da rublje ipak miriše. 

BRINITE O SVOJIM RUKAMA Super trikovi pomoću kojih će ruke izgledati 10 godina mlađe

3. Očistite glavu tuša

Čini vam se da je mlaz tuša slabiji nego prije - možda imate tvrdu vodu. Koristite četkicu za zube namočenu u bijeli ocat da izribate mlaznice. Nakon toga obrišite ih i uključite na maksimum kako biste izvukli nakupine.

4. Dezinficirajte cipele ako smrde 

Ako vaše cipele imaju neugodan miris, možete pokušati raspršiti sredstvo za dezinfekciju unutar cipele kako biste eliminirali bakterije koje uzrokuju miris. Dezodorans bi također mogao djelovati, ali on će prikriti miris, a neće ukloniti uzrok.

5. Koristite vodikov peroksid za čišćenje bijelih tenisica

Neke se tenisice ne mogu prati u perilici rublja, a uvijek je dobro provjeriti upute za održavanje. Ako se ne preporučuje pranje u perilici, može biti pravi izazov riješiti se mrlja, ali umakanje meke četke u vodikov peroksid i ribanje trebalo bi pomoći. A ako imate kožne cipele, dobro će vam poslužiti soda bikarbona.

6. Nemojte koristiti mokre rukavice za pećnicu

Voda prenosi toplinu brže od suhe tkanine. Dakle, ako ikada smočite rukavicu za pećnicu, nemojte je koristiti za vađenje bilo čega iz pećnice jer biste se mogli opeći.

7. Koristite svjetiljku da pronađete male krhotine stakla ako ste nešto razbili

Ako čistite razbijeno staklo s poda, bilo bi dobro prigušiti svjetla i držati svjetiljku paralelno s podom - učinit će male krhotine vidljivima, a koje biste možda propustili. 

I BEZ KEMIKALIJA Trikovi kako očistiti pećnicu do savršenstva, bez puno ribanja

8. Istresite ručnike prije nego što ih stavite u sušilicu 

Istresite ručnike nakon što ih operete, a prije nego ih ubacite u sušilicu. Ako to učinite, bolje će se osušiti i biti pahuljasti. Također, nemojte glačati frotirne ručnike, jer tako lošije upijaju tekućinu.

9. Redovito provjeravajte ima li plijesni u područjima u koja inače ne zalazite 

Obavezno provjerite ima li plijesni u onim dijelovima kuće u koje ne idete redovito, jer ona može samo rasti, zbog vlage u zraku i na gotovo svakoj površini. Ako ste ju uočili, nemojte je pokušavati očistiti na način na koji biste tretirali prašinu - plijesan će se vrlo brzo vratiti.

SAMO PRIRODNO Trikovi kako se riješiti peruti: Sve sastojke imate u kuhinji

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 03.08.2022.

    Kupio sam robota koji sve čisti i pere, i boli me pak

Komentiraj...
Vidi sve komentare