To je to što me zanima!

Aerobne vježbe umanjuju štetu na mozgu uzrokovanu pićem

Kondicijski trening dokazano poboljšava kognitivne funkcije poput pamćenja i koncentracije, a kod alkoholičara smanjuje posljedice pijenja na bijelu moždanu tvar
Vidi originalni članak

Pijenje oštećuje neurone, a redovito vježbanje može pomoći u umanjivanju te štete za organizam, tvrde znanstvenici Sveučilišta Colorado. Oni su otkrili da aerobne vježbe poput trčanja, vožnje bicikla i drugih vježbi za kondiciju umanjuju posljedice alkohola na bijelu moždanu tvar, piše Daily Mail.

Prijašnje su studije pokazale da aerobne vježbe mogu smanjiti negativne promjene na mozak povezane sa starenjem, tako da poboljšavaju kognitivne funkcije.

- Oni koji su velik dio svog života pili redovitim vježbanjem mogu poboljšati pamćenje, koncentraciju, učenje ali i samokontrolu - rekla je autorica studije, Hollis Karoly.

Pojačana cirkulacija i proizvodnja hormona serotonina i adrenalina povezanih s vježbanjem štiti mozak od oštećenja. Magnetskom rezonancom na volonterima dokazali su da što je vježbanje češće, to je oporavka neurona vjerojatniji.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mago civo 18.04.2013.

    Volim piti, volim piti i ... uh sad ću morat i početi vježbati ili možda od sutra....

  • vujacka 18.04.2013.

    mislim da je to točno, hehe,slažem se ,,vježbanje, npr.trčanje je odlično

  • SNJESKO_2 18.04.2013.

    Trebali ste ovu temu povezati sa temom Mladena Grdovića :))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare