To je to što me zanima!

Diana pravo zamijenila poljem: Batat sam stavila čak i u praline

Diana Prpić trebala je biti pravnica, a onda je fotelju zamijenila poljem. Namazom od batata osvojila je svijet, a njena priča otkriva kako se iza uspjeha skriva puno kreativnosti te volja i trud
Vidi originalni članak

Jednom nogom penjala se stubama Pravnog fakulteta, na drugoj je imala gumenu čizmu i hodala po polju. A onda je Dijana odlučila da je njena prava ljubav ipak polje, pa je nastavila obiteljsku tradiciju obrade zemlje i vinula se u neslućene visine.

POGLEDAJTE VIDEO (Pčelar Predrag Đurđević):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

I tako je Diana Prpić (30) postala možda najveća poljoprivredna influencerica u Hrvatskoj, koja ima više od 21.000 pratitelja na Facebooku. Klasičnu poljoprivredu zaokrenula je prema kreativnoj pa je od batata izgradila biznis te u svojoj kuhinji “skuhala” Batelu, slatki ekonamaz od batata, kojem su prišili nadimke poput “domaća Linolada”, “lažna Nutella”, “domaći Eurokrem”. To ju je lansiralo na tržište, pa ovaj kremasti namaz od batata, čokolade i javorova sirupa naručuju i iz Australije, Singapura, Luksemburga...

POKAZALA TRIK Genijalno rješenje bez ribanja: Zagorene tave čiste su za tren!

- Batela je postala trenutni hit, osmislila sam je prije dvije godine. Batela je ono što sam sanjala, brend po kojem smo postali poznati. Kad sam je napravila, nisam bila ni svjesna koliko je dobrih stvari u njoj. U samo pola bočice Batele, 100 grama, zadovoljava 30 posto dnevnog unosa minerala mangana u organizam, što mi je drago jer je taj mineral vrlo rijedak i teže se unosi kroz prehranu. Proizvodim je u dvije vrste, od narančastog batata te od narančastog i bijelog. Oduvijek sam htjela nešto napraviti s batatom jer je riječ o izuzetno kvalitetnoj i nutritivno bogatoj namirnici. Danas je koriste sportaši, a našla se već i u mnogim receptima. To je bombica zdravlja - kaže Diana, koja vodi obiteljski OPG Prpić u Brežanima u Pokupskoj dolini.

ALAT VEĆ IMATE DOMA Ne očajavajte: Ima rješenja za dječje bojanje po zidu ili kauču

Da, proizvod je probao i Ivica Kostelić te pohvalio Batelu, za koju je osvojila višestruke nagrade kao inovaciju u prehrani. Ima i europske licencije da je to ekoproizvod i bez glutena, bez glukoze, a dobar je i za vegane.

A kad je jednom upalila slatka verzija namaza od batata, počastila je svoje kupce još jednom kraljicom slatkiša - pralinama od pomno birane belgijske čokolade, punjene njenim vrhunskim džemom od jagode, tikve, grožđa i, naravno, batata. Za četiri praline mora se izdvojiti 30 kuna.

VELIKA POMOĆ Majka troje djece pokrenula biznis dostave majčinog mlijeka za sve dojilje koje rade i putuju

Njihov OPG iz Brežana kraj Karlovca Diana je preuzela zapravo od bake Mare, a pomogli su joj i roditelji, Snježana i Vlado. No ona uzgaja i jagode, grah, butternut tikve, krumpir, kupus, papriku, ječam, lubenice, maline...

A kad priroda da dobar urod, radi hladno prešani sok od jabuke, ajvar, kiselu papriku, razne vrste džemova bez dodanog bijelog šećera, zaslađene fruktozom od jagoda, šljiva ili pečene butternut tikve. Oko 95 posto kupaca javlja joj se online.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Naim2020 11.02.2021.

    Probao i mogu reći da nije nešto!

  • Chignorina 11.02.2021.

    Meni se osobno ne sviđa što se zove batela, s obzirom na to da ta riječ svoje značenje ima, a također mislim da si radi medvjeđu uslugu što je uopće krenula promovirati to uspoređujući s nutelom i što dozvoljava usporedbe s linoladom. To je sasvim fin namaz, ali nije ni blizu onome što bi tribalo imitirati u zdravijem sastavu, i psihološki učinak je onda - negativan. Svaka čast curi, triba se polomiti za ovakav posao i ona stvarno već godinama radi predano i sustavno na tome i zaslužuje uspjeh. I bolju marketinšku kampanju.

  • zidar_šiljo 11.02.2021.

    Probao tu Batelu, duplo je skuplja od nutele, ali zato ništa ne valja.. Nismo uspijeli pojesti malu bočicu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare