Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ne očajavajte: Ima rješenja za dječje bojanje po zidu ili kauču

Ne očajavajte: Ima rješenja za dječje bojanje po zidu ili kauču

Ako vas dočeka umjetničko djelo vašeg mališana na platnenom kauču, posegnite za lakom za kosu, kratko pričekajte i polako obrišite. Proliveno vino s tepiha riješite s WD-40

VIDEO

Koliko god pokušavali održavati svoj dom u čistim i urednim, šanse su da će se u nekom trenutku pojaviti neka velika mrlja ili ogrebotina i umjesto da očajavajte, prijeđite u napad.

POGLEDAJTE VIDEO: Brzo dezinficirajte svoj dom

Pokretanje videa...

Trikovi za čišćenje doma 01:51

No prije nego što krenete nepotrebno trošiti novac na skupe proizvode za čišćenje, isprobajte neke od ovih lukavih trikova koje su objavile mame na društvenim mrežama. Poanta je da postoji velika šansa da sredstvo s kojim ćete očistiti neku mrlju već imate doma, ali to ni ne znate. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dječji crteži

Jedan od primjera je dječji crtež, ali ne na papiru, nego u ovom slučaju na kauču napravljen crnim markerom ili ružem ili nekim trećim alatom s kojim je mali Picasso htio ovjekovječiti svoje ideje. 

Ovaj trogodišnjak je koristeći crne, zelene i crvene markere, prekrio svojom umjetnošću gotovo svaki centimetar bočnog dijela sofe. 

No mama, poučena iskustvom, je uzela pomalo nevjerojatni alat za čišćenje i riješila problem. Pomoću laka za kosu (za kojeg kaže da učinkovito skida i mrlje od olovke ili trave čak i sa vrata i zidova) je uspješno očistila bok sofe.

- Nanesite lak za kosu na mrlju i pričekajte 30 sekundi dok sprej ne postane ljepljiv. Koristite čvrstu četkicu s čekinjama ili čistu četkicu za zube kako biste očistili mrlju - objašnjava mama postupak.

Super ideja za male prostore: Pomični zid rješava probleme
Super ideja za male prostore: Pomični zid rješava  probleme

Druga mama je dodala da je imala crvenu sofu prekrivenu ružem za usne kojeg nikako nije mogla skinuti dok nije isprobala s običnim deterdžentom za suđe - utrljala ga je s krpicom i čistom krpom prebrisala. Mrlja je nestala. 

Udubljenja na tepihu od teškog namještaja

TikTok profil Clean That Up objavio je isječak i otkrio kako točno izgladiti tepih nakon premještanja namještaja.

Ako ste ikada imali ovaj problem, vrlo vjerojatno ste mislili da vam je tepih uništen. Ali, postoji rješenje. I opet, ne trebate ići u trgovinu. 

@cleanthatup

How to get rid of furniture marks on your carpet. Super simple and fast! ##cleanthatup ##learnontiktok ##tiktokpartner

♬ In Love With You - BLVKSHP

Uzmite peglu i čistu mokru krpu. Na udubinu stavite mokru krpu i zagrijanom peglom pritisnite na taj dio ispuštajući paru. Pomičite peglu uokolo te udubine kako bi što više pare došlo do nje. Maknite krpu i vilicom lagano prođite kroz udubinu. Ako je slučajno još malo ulegnuto, ponovite postupak. 

Bivša pobjednica The Great British Bake Off, Nancy Birtwhistle, prethodno je predložila trik, ali upozorava protiv jedne stvari. Kaže da 'nikad, nikad' ne treba trljati tepih krpom jer se mogu trajno oštetiti vlakna. Alternativno, i trljanje kockice leda na tom području dobro funkcionira.

WD-40

Ljudi na Internetu tvrde da je ovo mazivo rješenje za poduži popis problema poput vađenja žvakaće gume s tepiha ili vraćanja sjaja starom srebru.

Alati za čišćenje: Evo koliko bi ih često trebali mijenjati i čistiti
Alati za čišćenje: Evo koliko bi ih često trebali mijenjati i čistiti

Želeći ukloniti mrlju od crvenog vina žena je toliko ribala tepih da je pretjerala i planirala ga je baciti, kad joj je majstor, koji je došao popraviti nešto drugo u kući, rekao da problem riješi s WD-40.

 Ako možete očistiti mrlju prije nego što se posuši i stvrdne. Prvo je dobro obrišite.

Mrlje od vode na drvetu

Bez obzira koliko dobro se pripremili, uvijek će se naći netko tko ne koristi podmetač za čaše, a zauzvrat ostavi ružnu bijelu mrlju od vode na vašem stoliću.

- No, stvar će spasiti bilo koji proizvod na bazi ulja - piše na blogu The Cleaner Home, uključujući majonezu ili maslinovo ulje.

- Jednostavno stavite dosta punomasne majoneze na papirnati ubrus i sve zajedno na mrlju i ostavite preko noći kako bi drvo imalo vremena da upije masnoću, a zatim je ujutro istrljajte mekom čistom krpom - objašnjeno je na blogu.

Ako ste u žurbi, pomoći će malo maslinovog ulja kojim ćete natopit krpu i nježno istrljati s drvene površine. 

Ogrebotine na drvu

Par odličnih trikova uz koje će vaš dom uvijek lijepo mirisati
Par odličnih trikova uz koje će vaš dom uvijek lijepo mirisati

Jeste li ikad probali pomicati namještaj i odnijeti sa sobom dio svog lijepog drvenog poda? Da, svi smo, ali postoji rješenje puno jeftinije od mijenjanja podova.

Sve što vam treba je jezgra oraha - jednostavno ga trljajte po ogrebotini dok na kraju ne nestane.

Prema Lifehackeru, drveni pod ili laminat upija ulje iz oraha što pomaže prikriti ogrebotine - ili ih potpuno ukloniti.

Zidovi

Zidovi u vašem domu, posebno oni obojeni svijetlim, neutralnim tonovima, često postaju žrtve svih vrsta prljavih tragova, najčešće prstiju, ali i flomastera i masnih boja. 

No prije nego što odlučite kupiti boju i sve prefarbati, prvo razmislite o tome što se sve nalazi u vašoj smočnici.

Baš kao što pomaže drvenom namještaju, majoneza čini čuda na svim vrstama uobičajenih tragova koje ćete pronaći na zidovima - uključujući olovku, bojicu i bilo koji ljepljivi ostatak nečega što je dijete od nekuda donijelo.

Prirodnim uljem obranite svoje biljke od napada buba i kukaca
Prirodnim uljem obranite svoje biljke od napada buba i kukaca

U očajničkom pokušaju uklanjanja umjetničkih djela svog sina sa zida, mama je odlučila na zid namazati debeli sloj majoneze i pričekati da vidi što će biti. Nakon 15-ak minuta odlučila je ukloniti majonezu čistom krpom i imala je što vidjeti - zid je bio čist. 

Ona i mnogi drugi 'opsesivni čistači' bili su zadivljeni rezultatima s razlogom jer su tragovi potpuno nestali.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno