To je to što me zanima!

Zamorna rutina na poslu razbit će se pomaganjem i šetnjom

Osjećate li tjeskobu ili ste zasićeni poslom, promijenite svoju svakodnevicu, razbistrite um omiljenom pjesmom, pomaganjem ili učenjem stranog jezika
Vidi originalni članak

Ako osjećate da ste zapeli na poslu, tjeskobni ste i zasićeni, zapitajte se što biste doista željeli raditi u životu i što konkretno morate poduzeti da biste to ostvarili. Razmislite, pa zapišite svoje prednosti, ali i nedostatke koje biste mogli ispraviti kako biste napredovali ili uspjeli promijeniti posao. Primjerice, upišite informatički tečaj, učite strani jezik, kontaktirajte poznanike koji bi vam mogli pomoći u mijenjanju karijere... 

No ako je riječ o lakšim nuspojavama uredske rutine poput mrzovolje ili manjka koncentracije, već i male promjene mogu pomoći da ih što lakše prebrodite. Za početak, dan započnite zdravim doručkom i laganom tjelovježbom kako biste na poslu imali dovoljno energije te tako ostali motivirani i fokusirani cijeli dan. Razbistrit ćete misli i ako izađete na svjež zrak ili si pustite omiljenu pjesmu. No osjećaj rutine i zasićenosti zbog kojih ste dekoncentrirani najučinkovitije ćete pobijediti ako zamolite šefa da vam da nova zaduženja, projekte ili vas premjesti u drugi odjel vaše tvrtke. 

Ponavljanje kako ste nezadovoljni nimalo ne pomaže

Ako stalno kukate kako ste nezadovoljni, zasićeni poslom, bit će vam samo još gore. Najvažnije je promijeniti negativan stav u pozitivan, odnosno da se usredotočite na barem nekoliko dobrih strana svog posla. I tako ćete lakše prebroditi monotoniju. 

Vratite elan, a istodobno stvorite mrežu prijatelja 

Izaći ćete iz poslovne rutine i ako se okrenete drugima, odnosno upitate kolege kako im možete pomoći u radnim zadacima ili u napredovanju. Velika je vjerojatnost da će vam uslugu kad-tad uzvratiti. No i volontiranjem ćete dobiti radni elan. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • LebronPetrovic 25.03.2013.

    Uskoro će se na poslu samo moć prošetat kad se dobije otkaz! Abrahame ništa nisi napravio 1865 !

  • tessa 10 25.03.2013.

    Ja sam danas baš nešto tjeskobna!!!

  • darkside_1 25.03.2013.

    a, zato kod mene ima toliko šetača s fasciklom pod miškom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare