Lifestyle

Komentari 11

Zamorna rutina na poslu razbit će se pomaganjem i šetnjom

Zamorna rutina na poslu razbit će se pomaganjem i šetnjom

Osjećate li tjeskobu ili ste zasićeni poslom, promijenite svoju svakodnevicu, razbistrite um omiljenom pjesmom, pomaganjem ili učenjem stranog jezika

Ako osjećate da ste zapeli na poslu, tjeskobni ste i zasićeni, zapitajte se što biste doista željeli raditi u životu i što konkretno morate poduzeti da biste to ostvarili. Razmislite, pa zapišite svoje prednosti, ali i nedostatke koje biste mogli ispraviti kako biste napredovali ili uspjeli promijeniti posao. Primjerice, upišite informatički tečaj, učite strani jezik, kontaktirajte poznanike koji bi vam mogli pomoći u mijenjanju karijere... 

No ako je riječ o lakšim nuspojavama uredske rutine poput mrzovolje ili manjka koncentracije, već i male promjene mogu pomoći da ih što lakše prebrodite. Za početak, dan započnite zdravim doručkom i laganom tjelovježbom kako biste na poslu imali dovoljno energije te tako ostali motivirani i fokusirani cijeli dan. Razbistrit ćete misli i ako izađete na svjež zrak ili si pustite omiljenu pjesmu. No osjećaj rutine i zasićenosti zbog kojih ste dekoncentrirani najučinkovitije ćete pobijediti ako zamolite šefa da vam da nova zaduženja, projekte ili vas premjesti u drugi odjel vaše tvrtke. 

Ponavljanje kako ste nezadovoljni nimalo ne pomaže

Ako stalno kukate kako ste nezadovoljni, zasićeni poslom, bit će vam samo još gore. Najvažnije je promijeniti negativan stav u pozitivan, odnosno da se usredotočite na barem nekoliko dobrih strana svog posla. I tako ćete lakše prebroditi monotoniju. 

Vratite elan, a istodobno stvorite mrežu prijatelja 

Izaći ćete iz poslovne rutine i ako se okrenete drugima, odnosno upitate kolege kako im možete pomoći u radnim zadacima ili u napredovanju. Velika je vjerojatnost da će vam uslugu kad-tad uzvratiti. No i volontiranjem ćete dobiti radni elan. 

Najčitaniji članci