To je to što me zanima!

Ako želite smršavjeti pazite na ovih 5 stvari - one sabotiraju

Nemojte odustati: Prvih nekoliko tjedana organizam se navikava na prehranu i vježbanje pa budite strpljivi. Dobro organizirana prehrana aktivirat će metabolizam...
Vidi originalni članak

Imajte na umu da ono što jedete može imati veći učinak na mršavljenje od toga koliko vježbate i koliko ste kilograma istopili na spravama u teretani, upozorava Chris Ryan, poznati trener fitnessa i autor nekoliko knjiga o vježbanju. Osim toga, kod svakog vježbanja postoji nekoliko pitanja na koja biste morali odgovoriti: 

  • 1. Vježbate li najmanje tri puta po pola sata tjedno? To je minimum vježbanja da biste skinuli suvišne kilograme, s tim da tijekom tih pola sata vježbate u ritmu koji vam odgovara, ali tako da ipak osjećate da vam je vježbanje naporno. 
  • 2. Možete li čavrljati tijekom treninga? Ako možete razgovarati ili pjevušiti dok vježbate, pojačajte tempo vježbi jer još niste dosegnuli maksimum. U redu je tako vježbati ako vježbate svaki dan, no tri puta tjedno po pola sata morate “vidjeti sve zvijezde” ako želite izgubiti na težini. 
  • 3. Držite li se uvijek iste rutine? Iste vježbe, uvijek s istim brojem ponavljanja, mogu vas ubiti od dosade, pogotovo ako ste uvijek u istoj teretani, okruženi ljudima koje već poznajete. No takvo vježbanje postaje dosadno i za mišiće. S vremenom će se prilagoditi i za vježbanje ćete trošiti puno manje kalorija nego na početku. 
  • 4. Je li vježbanje za vas previše stresno? Što više stresa u životu, to će tijelo više pribjegavati tome da pohranjuje višak masti na nezgodnim mjestima. Ako se ubijate od posla da biste nekako izdvojili sat i pol vremena za teretanu, ili vježbate mahnito da biste odradili sve vježbe u kraćem vremenu, to može biti prevelik stres. Radije razmislite o tome. 
  • 5. Osjećate li bolove od vježbanja i nakon dva dana? Iako je bol u mišićima nakon vježbanja znak da ste vježbali dobro, ne biste trebali osjećati bolove dulje od 48 sati nakon treninga. Ako je tako, pretjerali ste i vaši se mišići neće dobro oporaviti do drugog treninga, što može dovesti do konstantnog umora i razdražljivosti.
Idi na 24sata

Komentari 99

  • Blue sea 12.02.2017.

    Ova na slici je dobra i nije previše predebela.

  • Mercedes s klasa 11.02.2017.

    Sta ti to vrijedi ako stalno jedes hamburgere i pizze kao ova na slici

  • Zarica 🐬 11.02.2017.

    Obožavam Sport ali ne ovaj :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare