To je to što me zanima!

Ako želite vizualno povećati vaš prostor - obojite sve u istu boju

Dizajneri interijera Jaclyn Journey i Alexandri Jacobs smatraju da živahnije boje stvaraju osjećaj većeg prostora, a s njima se slaže i dizajner Orlando Soria
Vidi originalni članak

Na tržištu postoji toliko nijansi bijele i sive boje, a sve one podupiru dugogodišnje vjerovanje da je bojanje u bijelo najbrži način da soba djeluje veće i svjetlije. Ali, dizajneri interijera Jaclyn Journey i Alexandri Jacobs kažu da biste zapravo trebali odabrati živahnije boje, a ako želite dojam većeg prostora obojite sve zidove u istu boju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Postoje priče da tamnije boje stvaraju dojam manjeg prostora, ali ja zaista ne mislim tako - rekao je Jacobs.

VI TO ZASLUŽUJETE Kućni wellness: Donosimo vam 15 kupki uz koje ćete postići svilenkastu kožu i opustiti se

On preporučuje i bojanje lajsni i štukatura u istu boju. Ako imate kablove pričvršćene za zid, unaprijed ih obojite. Rezultat je kohezivan izgled i čista linija koja ne nadjačava prostor - a ujedno je i trik koji će vam uštedjeti novac na limenkama za boju, jer za jedan projekt nećete trebati imati više boja.

Jaclyn Journey i Alexandri Jacobs nisu jedini stručnjaci za dizajn koji vole bojati sobe tamnijim bojama.

ZA LAKŠE KRETANJE Kako izabrati dobru opremu za planinarenje i trening u prirodi? Iskusni trener i alpinistica znaju

- Ponekad vam instinkt govori da tamnu sobu obojite u bijelo kako bi izgledala svjetlije. Taj instinkt je pogrešan - rekao je dizajner interijera Orlando Soria.

- Bojanjem tamnog, seksi svemirskog prostora u bijelo čini se prljavim i depresivnim. Obojite ga u zasićenu boju. To će prostoru dati namjerno romantičnu atmosferu - dodao je, a piše Apartment Therapy.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • invasion 16.06.2021.

    Sada bas planiram da prekrecim dnevni boravak, u jednu boju posto je trenutno u dve. Odabracu neku oker, svetlo narandzastu, posto imam malo prirodnog svetla, pa moram da svuda stavljam i xenonlight led sijalice.

  • nap 15.06.2021.

    to je super nije loše

Komentiraj...
Vidi sve komentare