To je to što me zanima!

Akupunktura može pomoći kod glavobolja, ali i smiriti kašalj

Iglice se ubadaju u određene točke na različitim dubinama kako bi se pokrenula energija. Odlično pomaže u ublažavanju bolova, ali i kod kašlja te problemima s krvnim tlakom
Vidi originalni članak

Akupunktura je oblik liječenja, prvenstveno mišićno-koštanih tegoba, koji uključuje umetanje vrlo tankih igala kroz kožu osobe na određenim točkama na tijelu te na različitim dubinama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što sve liječi akupunktura?

Istraživanja pokazuju da odlično pomaže u ublažavanju bola, a koristi se i za širok raspon drugih problema, kao što su glavobolje, problemi s krvnim tlakom i kašljem.

DOBRO RAZMISLITE Prije nego što odete na estetski tretman, zapitajte se ovih pet pitanja i otkrijte koliko to želite

Za bolest se u tradicionalnoj kineskoj medicini smatra da je posljedica neravnoteže životne sile "qi", koja teče kroz meridijane u ljudskom tijelu. Ovi meridijani i energetski tokovi dostupni su kroz 350 akupunkturnih točaka u tijelu, a postavljanje igala u te točke, uz odgovarajuću kombinaciju uboda, protok energije vraća u ravnotežu.

Nema znanstvenih dokaza da meridijani ili akupunkturne točke postoje, ali mnoge studije pokazuju da akupunktura učinkovito pomaže.

INTERNET DOKTOR Guglate simptome prije odlaska liječniku? Bolje da to ne radite jer može šteti vašem zdravlju

Svi oni koji bolove žele riješiti akupunkturom, to na teret HZZO-a mogu učiniti u zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice i KB-u Sveti Duh uz uputnicu specijalista.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare