To je to što me zanima!

Anesteziologinja u slobodno vrijeme šije odjeću iz povijesti

Christine Na-Eun Milla živi u Americi i po zanimanju je anesteziologinja, a u slobodno vrijeme šije povijesne haljine i kostime. Inspiraciju najviše crpi iz 1700-ih godina
Vidi originalni članak

Radim puno radno vrijeme u bolnici, tako da se tamo svega nagledam. Kada dođem doma trebam neki ispušni ventil. Otkrila sam da me šivanje najviše opušta. Postoji nešto u radu s iglom i koncem što mi pomaže u uklanjanju stresa, kaže Christine Na-Eun Millar, anesteziologinja koja šije nevjerojatnu odjeću iz povijesti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najviše radi haljine koje su se nosile 1700-ih godina. Otkrila je i kako se počela baviti ovim hobijem.

- Tijekom odrastanja najviše su mi se sviđale slike na kojima su bile povijesne haljine, princezine haljine i lijepe haljine. Stoga sam ih pokušala rekreirati - rekla je Christine koja je šivati naučila na tečajima.

TURBULENTNE VEZE Ova 3 astrološka para u stanju su prebroditi sve oluje u životu

- Još kao djevojčica šivala sam lutkama haljine, ali izrađivanje povijesnih haljina puno je zahtjevnije tako da sam jako puno čitala knjige, gledala videa, pratila blogove - dodala je.

Iako voli šivati, ne uživa u ručnom vezenju tako da vezove radi uz pomoć stroja. Njezina kolekcija sada je već velika, a otkrila je i kako dolazi do ideje koju haljinu će sašiti.

VELIKI VJERNICI Prvi put su se poljubili na svom vjenčanju - nakon 3 godine veze

- U mojoj glavi se uvijek nalazi popis od 50-ak haljina koje želim napraviti. U nekom trenutku mi ideja jednostavno padne na pamet. Na primjer, nedavno sam se probudila iz sna s idejom da moram raditi na 'chemise a la reine' (moda 1780-ih) i mislim da će mi to biti sljedeći projekt - kaže Christine.

Najdraža razdoblja su joj od 1740-ih do 1780-ih i 1880-ih do 1900-ih.

- Mislim da postoji određena silueta koja mi se sviđa i volim visoku dramatiku kostima tih godina. Ali, nije samo to u pitanju, volim vez i stil tih godina posebno 1700-ih - otkrila je i dodala da joj je najdraže raditi muška dvorska odijela.

- Volim težak, gust vez i apsolutnu dekadenciju. Zbog toga moj suprug ima tri kostima, a sin jedno - rekla je  Christine, a piše Bored Panda.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 26.04.2021.

    prelipe haljine, da san se bar rodila tada i to po mogucnosti na nekom dvoru :D,..mada nakon prve misli uvijek ide i druga, a to je losa higijena. Nekako nespojivo jedno s drugim ali i upravo tako.

Komentiraj...
Vidi sve komentare