To je to što me zanima!

Apel australskih medicinara: Nismo gladni, dajte nam maske

Dok se liječnici i medicinske sestre u nekim bolnicama bore za dobivanje primjerenih maski, Australce koji hodaju ulicama može se vidjeti kako ih nose
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Veliki vodič: Dovoljno je imati lijekova za sljedeća dva tjedna

Australski zdravstveni radnici na prvoj crti borbe protiv korona virusa kažu kako svaki dan dobivaju pisma zahvale, neki im čak donose i pizze, ali ono što im stvarno treba su ispravne maske za lice, kako bi zamijenili neispravne i one kućne izrade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dok se liječnici i medicinske sestre u nekim bolnicama bore za dobivanje primjerenih maski, Australce koji hodaju ulicama može se vidjeti kako ih nose.

- Svakodnevno dobivamo mnogo zahvalnih pisama, neki ljudi donose pizzu itd.. Ali, samo želim reći: 'Nismo gladni, trebaju nam maske'. Pogledate li oko sebe, na mnogim licima vidjet ćete N95 maske, a u bolnici ih nema dovoljno - kaže liječnik za hitne slučajeve u saveznoj državi New South Wales u kojoj je zabilježeno više od 5700 slučajeva zaraze Covidom-19.

JEDNOSTAVNO I FINO Top 6 fast food recepata koje možete brzo napraviti kod kuće

Liječnici za hitne slučajeve i predstavnici sindikata zdravstvenih radnika kažu kako su im vlasti osigurale zalihe osobne zaštitne opreme i da se napori na njihovoj proizvodnji povećavaju, ali da je osoblje u nekim opterećenim bolnicama suočeno sa strogim ograničenjima upotrebe maski za lice viših specifikacija i oslanja se na štitnike izrađene od plastičnih i gumenih traka.

- Neki čak upotrebljavaju opremu za ronjenje - rekao je Andrew Miller iz udruge australskih zdravstvenih radnika.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ako može ona mogu svi: S 34 godine Sandra zna oprati ruke

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare