To je to što me zanima!

Astronautkinja rekorderka: U životu radite ono čega se bojite

Da će letjeti u svemir njen je san od vrtića, a ljudima te osobito ženama želi poručiti kako ni jedan san nije glup, neostvariv ili besmislen, sve dok stvari rade iz srca
Vidi originalni članak

Christina Koch provela je 328 dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici i tako postala prva žena astronautkinja koja je ostala u orbiti više od 300 dana. Osim toga, bila je dio prve kompletno ženske 'šetnje u svemiru' kad je s kolegicom Jessicom Meir mijenjala neispravnu bateriju na ISIS-u.

Šetnja je trajala pet sati, a dio nje se prenosio uživo na televiziji Američke svemirske agencije (NASA) i na njezinoj mrežnoj stranici. 

ULJULJAT ĆE VAS U SAN Astronauti djeci čitaju priče za laku noć sa postaje u svemiru

Koch je već prošetala svemirom te joj je ženska šetnja bio peti 'izlazak u svemir'. Ukupno je 14 žena dosad prošetalo svemirom, a prva je bila ruska astronautkinja Svetlana Savickaja u srpnju 1984.

Christina Koch je sletjela na Zemlju 6. veljače, a otkrila je kako joj svaki njen put u svemir neizmjerno znači te je dokaz da se snovi ostvaruju.

Ona je još od vrtićke dobi sanjarila kako će postati astronautkinja i ta ju ideja nikad nije napustila. Kaže kako ljudi doista mogu postići sve što žele, pod uvjetom da to žele iz srca i maksimalno se potrude da to ostvare.

ZAPANJUJUĆE FOTOGRAFIJE Iz svemira se vide ljepote naše planete i što smo joj napravili...

- U životu radite ono što vas plaši, tako ćete srušiti vlastiti granice i nadići sebe - savjetuje svim ljudima, a osobito ženama te naglašava kako je počašćena što je uzor mnogim djevojčicama.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sayla 13.02.2020.

    Poremecen savjet, van svake pameti.

  • pincot 13.02.2020.

    Znači, 328 dana bez seksa. Pa tko bi još htio biti astronaut?

  • 13.02.2020.

    Svatko moze radit sve,ovisi koga sto zanima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare