To je to što me zanima!

Australska dizajnerica obožava Hrvatsku: Badiće zove Kolinda

Julianne Bobanovic udana je za Hrvata i redovito posjećuje našu zemlju. Upravo ljepote Hrvatske bile su joj inspiracija za modni brend te badiće i saronge koji nose imena Kolinda, Ivana i Plaža
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Cool kič: Generacija sunčanih naočala inspirirana cirkusom

Julianne Bobanović živi u Camdenu, nedaleko Sydneya, no njezine kreacije inspirirane su Hrvatskom. Brendu kupaćih kostima i saronga ime je "Plivati", a inspiraciju, kaže za 24sata, pronalazi upravo u našim prirodnim ljepotama.

- Osjećam veliku ljubav prema Hrvatskoj, pogotovo zato što je moj suprug Hrvat, a imamo i imanje u Petrčanima. Inspirirana sam prekrasnom hrvatskom obalom, smokvom, maslinama, lijepim vinom, bugenvillijom i nasadima po regijama - istaknula je Julianna, inače rođena u Gold Coastu u Queenslandu.

Upravo su plodovi Hrvatske ujedno motivi kreacija, a jedan od badića s uzorkom smokve prozvala je - "Kolinda". Dolazi u dvije varijante. Oba su jednodijelna, jedan je bijeli s limunima i čašama vina, a drugi je tamniji i ima uzorak smokve. Cijena im je 770 kuna. 

Inače imena kolekcija i kreacija su na hrvatskom, poput "Smokva" i "Plaža", a tu je i kod nas često ime, "Ivana".

DOMAĆI BREND Trendovski nakit: Decentni, fini ukrasi oblika zvijezda i oblačka

U kolekciji "Peninsula" koristi najlon spandex koji je super udoban i dvoslojan, dok je baza kolekcije "Plaža" eko poliester spandex, napravljen od recikliranih ribarskih mreža.

U JEDNOM KOMADU Kombinezon: Nosi se od jutra do mraka u pet stilskih formula

- Ovaj novi, reciklirani materijal jednako je udoban, samo je sada ekološki prihvatljiv - komentira ponosna vlasnica brenda "Plivati".

Cilj je, dodaje, bio kreirati kolekciju badića koji nisu oskudni, već dosta prekrivaju, a da se žene opet osjećaju glamurozno.

Osim badića ima i saronge i ručnike, a tu su i kolekcije za djecu i muškarce.

- Porodica mog supruga Stevea je prva generacija Hrvata u Australiji i ovdje imamo veliku hrvatsku zajednicu. Trenutno učim govoriti hrvatski - veli Julianne.

Od hobija obožava kuhanje te otkriva da je nedavno savladala sarmu.

TALIJANKA MIJENJA PRAVILA Nakon 125 godina, Swarovski prvi puta ima art direktoricu

- Uživam u isprobavanju recepata, posebno hrvatskih. Trebali smo putovati u Hrvatsku ovog srpnja, kako bismo snimili moju novu kolekciju i proslavili rođendan s našom djecom Lukom i Dominikom, ali nažalost smo morali odgoditi do sljedeće godine - izjavila je dizajnerica.

ZVIJEZDA SE ŠARENI Samo lude boje: Taylor Swift bira samo super šarene jakne

Kako bi zaokružila modni brend, u dalekoj Australiji bira i modele hrvatskog podrijetla, pa su za potrebe kampanje pozirali Gina Vuletich, Nevena Tepic i Nino Cvoro.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Cool kič: Generacija sunčanih naočala inspirirana cirkusom

POGLEDAJTE VIDEO Dean Kotiga: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • stkike 23.05.2020.

    Lipa

  • GOGA SPLIT 23.05.2020.

    Skofun, zašto psuješ u Polacči su ......... većinom . ???????

  • 23.05.2020.

    imamo najljepsu drzavu na svijetu, ali *ovna od politicara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare