To je to što me zanima!

Autor Alexis Mabille potpisuje raskošne krinoline od satena

Alexis Mabille jedan je od rijetkih svjetskih autora koji se nalaze na popisu kreatora Visoke mode, koja egzistira samo u Parizu, a ove sezone predlaže glamurozne haljine od svilenog satena
Vidi originalni članak

Za vrijeme izolacije, modni dizajner Visoke mode Alexis Mabille, osmislio je uz suradnju svog specijalnog krojačkog tima novu kolekciju kao posvetu modernom glamuru. Iako je ova kategorija više tradicionalna i ne mijenja se trendovski kao pret-a-porter, Mabille kreacijama daje modernu, praktičnu notu.

Njegove su nove haljine napravljene od najskupljih tekstila, kako se i priliči kreacijama Visoke mode, no opet forme su nosive, jednostavne, a naglasak je na teksturi.

POGLEDAJTE VIDEO: Modni dodaci koji štete zdravlju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vez i aplikacije krase uske forme, dok su krinoline, doduše bez žica, već mekan forme, više minimalističke.

Svileni saten je moćan, dolazi u moćnim bojama jer njegove dame žele biti viđene. Nema tu mjesta pastelima, pa su jači tonovi prisutni i na detaljima s aplikacijama.

Ova kreacija samo čeka da je netko odjene na crveni tepih. Raskošna zelena u kombinaciji s komplementarnom crvenom na podlozi je od svile i fine čipke.

SHOW MUST GO ON Dolce & Gabbana među prvima vratili reviju na modnu pistu

Neki dizajneri Visoke mode vole, kao kontrast glamuru teksture, suprotstaviti svakodnevnu formu, a Mabille je jedan od njih. Naime, kod njega dame mogu naći skupocjene kostime i jakne te komotne sakoe. Iako, i tome će majstor dati svoju specifičnu notu, tako da je jedna od jakni - naopačke, a kopčanje i kragna su na leđima. No, kad su tu kristalni gumbi, saten i baršun, kreacija postaje super glamurozna.

Iako se radi o dvoslojnom satenu i naglašenom struku te maksi suknji, njegova dama ipak želi praktične detalje, kao što su duboki bočni džepovi.

KRAJ JEDNE MODNE ERE Prada se u svojoj posljednjoj solo kolekciji vraća na početak

Lepršava kreacija inspirirana je animal printom, a kao detalj tu su biseri, no ne kao ogrlica, već detalj na kreaciji.

Mabille se konstrukcijski igra ovratnikom i motivom marame te donosi inovativno rješenje i apsolutnu eleganciju siluete.

LJETNI OKVIRI Samo za dečke: Kako izabrati sunčane naočale za svoje lice?

Osim krinoline, i uske siluete su autoru drage. Ovdje je primjer te praktične haljine koja otkriva skupocjeni ručno rađeni vez.

- Radi se o udobnosti, ali i izražavanju stava, to sam želio naglasiti, da žene u kreacijama izgledaju i cool, a ne samo dramatično – izjavio je Mabille za Vogue.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 18.07.2020.

    Ova boje zlata je prekrasna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare