To je to što me zanima!

Bambus palma prirodni je pročišćivač zraka u prostoru

Tijekom sezone rasta treba je gnojiti gnojivom koje se sporo otpušta, a kad vidite da je potpuno ispunila teglu, presadite je u novu zemlju i veću posudu
Vidi originalni članak

Chamaedorea (od grčkih riječi chamai, što znači “na zemlji”, i dorea, što znači poklon) rod je od 107 vrsti palmi. Podrijetlom je iz Meksika i Srednje Amerike, gdje može narasti i do 10 metara, no kod nas je to česta sobna biljka koju možete vidjeti u zatvorenim prostorima kao što su uredi i trgovački centri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U uvjetima zatvorenih prostora bambus palma naraste od jednog do tri metra. Može imati više stabljika tamnozelene boje, a broj stabljika se kreće od dvije, tri pa do čak deset.

OTPORNI NA HLADNOĆU Ružičasti sukulenti su izdržljivi, a idealni su kao ukras u domu

Ova biljka može biti postavljena blizu prozora ili u stražnjem dijelu sobe. Iz zraka čisti razne otrove poput ksilena, toluena i formaldehida te osigurava vlagu koja nam je u zatvorenim prostorima prijeko potrebna tijekom zimskih mjeseci. Isto tako, zahtijeva redovito zalijevanje i dovoljno prostora.

EKO SAVJET Sadite biljku iz njezina sjemena - tako će vam vrt bolje uspjeti

Tijekom sezone rasta treba je gnojiti gnojivom koje se sporo otpušta, a kad vidite da je potpuno ispunila teglu, presadite je u novu zemlju i veću posudu. Iako je ovoj biljci potrebna veća količina svjetla, ne trpi direktno sunce, a to je čini pravom sobnom biljkom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare