To je to što me zanima!

Beauty saveznik: Suhi šampon u gužvi spašava svaku frizuru

Upute za upotrebu: Želite li kosi dodati volumen, nanesite ga od korijena sve do vrhova, a ako je vaš problem masnoća, koncentrirajte se na vlasište
Vidi originalni članak

Može se pronaći u obliku pudera ili spreja. Trenutačno upija masnoće i osvježava izgled kose, a zbog mikročestica koje sadrži ističe volumen i olakšava oblikovanje frizure. Stoga ne čudi da je šampon za suho pranje jedan od trenutačno najpopularnijih proizvoda za styling i njegu kose. 

- Idealan je za situacije kad niste u mogućnosti oprati kosu, a želite joj dati svježinu - govori Sandra Zajec iz frizerskog salona Cookie. Prvi suhi šamponi proizvedeni su u Americi prije 50-ak godina, a danas su njihove formule savršene do te mjere da ne ostavljaju bijeli trag ni na tamnoj kosi.

- Šamponi za suho pranje uglavnom se temelje na riži, kukuruzu i zobi, pa odlično apsorbiraju prljavštinu. A formule s uljima na bazi pamuka i aloe vere nježno i učinkovito odmašćuju kosu - objašnjava Sandra te nastavlja:

- Njegova upotreba je jednostavna. Dobro protresite bočicu te s udaljenosti od 20 do 30 cm naprašite ili poprskajte korijen kose. Ostavite da djeluje nekoliko minuta kako bi mogao upiti prljavštinu. Pročešljajte kosu i stilizirajte je prema želji. 

Želite li kosi dodati volumen, suhi šampon nanesite od korijena do vrhova, a ako je vaš problem masnoća, koncentrirajte se na vlasište. Pretjerate li s količinom, prosušite kosu sušilom. Jedanput kad ste ga umasirali u tjeme, ne dirajte kosu prstima, samo ćete je zamastiti. 

Nikad samo suhi šampon

Ono što svakako treba napomenuti je da šampon za suho pranje ne može zamijeniti klasično pranje kose vodom i šamponom. Mala količina prljavštine uvijek ostaje, a ako kosu ne perete redovito i samo rabite suhi šampon, može doći do isušivanja, oštećenja i prhuti.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Timmy2 25.03.2015.

    Ne volim suhi šampon.Bolje je oprati kosu,ma kako god izgledala ako se nema vremena.

  • TINA77_2 24.03.2015.

    a otkrili ste toplu vodu..???

  • verde-marina 24.03.2015.

    Normalno da je klasično pranje kose jedino s kojim uistinu operemo kosu i vlasište, ali ovi šamponi za suho pranje su odlični kada ljudi kao npr. ja imaju problem sa masnom kosom. Primjer : ja kosu operem klasično i u roku od 7-8 sati ona je masna...onda posprejam šamponom za suho pranje, u vlasište pogotovo, protrljam malo ručnikom i kosa mi je "čista" još dva dana, i onda je opet operem klasično. Da nema šampona za suho pranje, ja bi kosu morala prati svaki dan što nije zdravo, ili hodati s masnom kosom što nebi mogla. Pozdrav :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare