Obavijesti

Lifestyle

Komentari 41

Beauty saveznik: Suhi šampon u gužvi spašava svaku frizuru

Beauty saveznik: Suhi šampon u gužvi spašava svaku frizuru
1

Upute za upotrebu: Želite li kosi dodati volumen, nanesite ga od korijena sve do vrhova, a ako je vaš problem masnoća, koncentrirajte se na vlasište

VIDEO

Može se pronaći u obliku pudera ili spreja. Trenutačno upija masnoće i osvježava izgled kose, a zbog mikročestica koje sadrži ističe volumen i olakšava oblikovanje frizure. Stoga ne čudi da je šampon za suho pranje jedan od trenutačno najpopularnijih proizvoda za styling i njegu kose. 

- Idealan je za situacije kad niste u mogućnosti oprati kosu, a želite joj dati svježinu - govori Sandra Zajec iz frizerskog salona Cookie. Prvi suhi šamponi proizvedeni su u Americi prije 50-ak godina, a danas su njihove formule savršene do te mjere da ne ostavljaju bijeli trag ni na tamnoj kosi.

- Šamponi za suho pranje uglavnom se temelje na riži, kukuruzu i zobi, pa odlično apsorbiraju prljavštinu. A formule s uljima na bazi pamuka i aloe vere nježno i učinkovito odmašćuju kosu - objašnjava Sandra te nastavlja:

- Njegova upotreba je jednostavna. Dobro protresite bočicu te s udaljenosti od 20 do 30 cm naprašite ili poprskajte korijen kose. Ostavite da djeluje nekoliko minuta kako bi mogao upiti prljavštinu. Pročešljajte kosu i stilizirajte je prema želji. 

Želite li kosi dodati volumen, suhi šampon nanesite od korijena do vrhova, a ako je vaš problem masnoća, koncentrirajte se na vlasište. Pretjerate li s količinom, prosušite kosu sušilom. Jedanput kad ste ga umasirali u tjeme, ne dirajte kosu prstima, samo ćete je zamastiti. 

Nikad samo suhi šampon

Ono što svakako treba napomenuti je da šampon za suho pranje ne može zamijeniti klasično pranje kose vodom i šamponom. Mala količina prljavštine uvijek ostaje, a ako kosu ne perete redovito i samo rabite suhi šampon, može doći do isušivanja, oštećenja i prhuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju