To je to što me zanima!

Beauty trikovi za savršeno i glatko matirano lice bez sjaja

Birajte lagane gel-kreme koje neće začepiti pore, a višak neželjenog sebuma prekrit će puderi u kamenu ili prahu. Ali prije nanošenja pudera napravite piling lica i pripremite ga...
Vidi originalni članak

Ujutro je sve divno i krasno, lice je donekle u redu - no nakon samo nekoliko sati stvari se mijenjaju i taj neželjeni sjaj T-zone vraća se u fokus. Jedan pogled u ogledalo dovoljan je da shvatimo da je vrijeme za ponovno matiranje. 

Ljeti je ovo čest scenarij i kod žena koje nemaju masnu kožu. Jednostavno se više znojimo, a lice reagira kao i sve ostalo. No u pomoć nam stižu gel-kreme koje ublažavaju taj sjaj, kao i puderi posebne formulacije. Ima ih u drogerijama i parfumerijama, a što se tiče teksture, neka bude pjenasta, najlakša moguća, koja neće začepiti pore.

Za preko dana i tijekom izlazaka najbolji su puderi u prahu ili kamenu za popravljanje u hodu. Hit su ovih dana i specijalni papirići koji skidaju sebum, no ako ih nemate, najbolji je trik otvoriti običnu papirnatu maramicu i lako je prisloniti na lice.

Odnosno na one sjajne dijelove - čelo, nos, bradu. Izbjegavajte teške podloge, a od rumenila su praktičnija ona u kremastoj varijanti jer su laganija i nježna. Protiv sjaja na licu odličan trik je i piling - ne zaboravite ga napraviti barem jedanput na tjedan. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • slatko volim 23.07.2017.

    Ljeti je samo hidratantna krema dovoljna uz puno hidratacije iznutra, vode, lubenice, voća općenito, barem meni..ljeto je super jer se dobije prirodna toniranost kože i ne treba se opterećivati šminkanjem.

  • 22.07.2017.

    što manje te kemije stavljati na lice..bolje se izgleda..

  • [̲̅w̲̅] 22.07.2017.

    Bljuti trikovi kako zavarati muskarca dok se plete mreza 😀

Komentiraj...
Vidi sve komentare