To je to što me zanima!

Bebe razumiju pseći jezik prije nego što progovore

Bebe od samo četiri mjeseca mogu raspoznati i razlikovati emocije kod ljudi, kao i kod pasa, mnogo prije nego što nauče i same govoriti
Vidi originalni članak

Novorođenče staro šest mjeseci može raspoznati razliku između ljutitog laveža pasa i onog veselog. Profesor psihologije s američkog sveučilišta Birmingham Young Ross Flom, koji je provodio istraživanje, smatra da je novorenčad pokazala visok stupanj inteligencije u načinu razumijevanja psećih emocija.
- Smatramo da djeca imaju širok spektar sposobnosti čim dođu na svijet - kaže Flomm i dodaje:
- Te urođene vještine dalje se razvijaju prema njihovim osobnim iskustvima kasnije u životu. Emocije su jedna od prvih stvari koje djeca svladaju na ovom svijetu. Bebe od samo četiri mjeseca mogu raspoznati i razlikovati emocije kod ljudi, mnogo prije nego što nauče govoriti.

Bebe  razlikuju raspoloženje glazbe
Novorođenčad može razlikovati promjene raspoloženja u glazbi Ludwiga van Beethovena, pokazala je ranija studija istog sveučilišta.  
Prema nekim pokazateljima, klasična glazba može pozitivno utjecati na razvoj djeteta još dok je u majčinom trbuhu.

Osjećajima prepoznaju svijet oko sebe
Razumijevanje osjećaja kod ljudi izuzetno je važno za emocionalni, ali i intelektualni razvoj novorođenčadi. Čitanje emocije s ljudskih lica pomaže bebama ostvariti kontakt s roditeljima i okolinom te bolje razumjeti ljudsko ponašanje iako ne razumiju riječi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare