To je to što me zanima!

Besplatna aplikacija otkriva rak kože na temelju 23 fotografije

Aplikacija UMSkinCheck preko fotografija analizira madeže i otkriva jesu li nepravilni ili ne, a može izračunati i koliki je rizik korisnika od te zloćudne bolesti
Vidi originalni članak

Nova mobilna aplikacija UMSkinCheck, koju su razvili znanstvenici sa Sveučilišta Michigan identificira rane znakove raka kože analizirajući madeže i nepravilnosti na koži, piše The Huffington Post. Potrebno je uploadati 23 fotografije, a aplikacija potom analizira tijelo od glave do pete. Fotografije se pohranjuju i koriste za daljnje usporedbe, a ako je madež nepravilnog oblika, korisnik ih može poslati dermatologu koji određuje je li potrebna biopsija ili ne. Moguće je aktivirati i podsjetnik za provjeravanje promjena na koži. 

- Osim što pomoću fotografija otkriva rak, aplikacija uz podatke koje unesete otkriva koliki je vaš rizik od zloćudne bolesti. Tako pomaže ljudima da iz udobnosti svoga doma, bez odlaska liječniku, saznaju prijeti li ima zloćudna bolest ili ne - tvrdi jedan od znanstvenika koji je pomogao u njezinu razvijanju - profesor Michael Sabel. 

Besplatnu mobilnu aplikaciju mogu preuzeti korisnici iPhonea i iPoda. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare