To je to što me zanima!

Besplatne radionice za malene: Cool School zima na Trešnjevci

Započinje program Cool School Zima na Trešnjevci, besplatne online radionice za djecu i mlade od 4. do 14. siječnja, s početkom u 11 sati na službenoj web stranici i Facebooku Centra za kulturu Trešnjevka
Vidi originalni članak

Svake godine do sada družili smo se u Centru za kulturu Trešnjevka i povremeno u Društvenom domu Prečko, a ove godine smo odlučili razveseliti djecu i naše vjerne polaznike radionica u ovim drugačijim vremenima te ćemo radionice održati online, poručili su iz CeKaTe-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U ovoj godini, polaznici ciklusa od šest radionica imat će priliku naučiti kako se reciklažom dolazi do kreativnosti. Osim toga, radionice su inkluzivne i prilagođene za djecu s invaliditetom. U kreiranju ovogodišnjih radionica CeKaTe-u su se pridružili Udruga Zeleni klik! Zagreb i Udruga za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba.

Prva radionica održat će se ponedjeljak, 4. siječnja kad će se izrađivati papirnati ukrasi i zvjezdice. Kako koristiti različiti papir i napraviti zvjezdice za prekrasne mobile u svojem domu polaznike radionice naučit će Daša Filipčić. Radionicu je priredila Udruga Zeleni klik! Zagreb.

POVRATAK U DJETINJSTVO Odrasli podijelili priče kako su sakrivali od roditelja da čitaju omiljene knjige kasno navečer

U utorak će biti radionica izrade tulipana od papira koja je nastala u suradnji s Udrugom za  podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba. Voditeljica radionice Biserka Kopčok naučit će polaznike kako nama napraviti predivan buket tulipana od papira koji mogu krasiti dom. 

Radionica izrade snjegovića od starih čarapa bit će u četvrtak, a kako snjegović može biti šaren i ne otopiti se pokazat će voditeljica radionice Ana Marija Meniss. Ta je radionica nastala u kreativnom inkubatoru CeKaTe-a u Društvenom domu Prečko. 

U utorak, 12. siječnja akademska slikarica-grafičarka Vesna Šantak vodit će radionicu čija je tema radost i sreća koju želimo podijeliti jedni sa drugima. Kroz maštu i radost stvaranja oblikovat će se ideje iz raznih materijala od kuće: kartona, papira, boja, špaga, komadića tkanine...

VIDEO: DIRLJIVI PRIZORI Medvjedići i dječje 'Hvala' ljudima koji spašavaju Petrinju

Akademska slikarica Tara Beata Racz vodit će u srijedu, 13. siječnja zoom radionicu: Ja kao superheroj. U ovoj radionici polaznici će imati priliku zamisliti i prikazati sebe kao superheroja kroz formu crteža ili slike. Istraživat će se vlastiti doživljaj sebe s fokusom na vrline i osobnu snagu.

Slikarica Racz vodit će i radionicu u četvrtak, 14. siječnja, a riječ je o video radionici pod nazivom "Moje putovanje".

TREBAJU POMOĆ Tinejdžeri i ekrani: Što roditelji mogu učiniti kako bi uspostavili zdravije navike kod svoje djece

- Na početku radionice sudionici prolaze kroz proces vođenog opuštanja i vizualizacije. Na početku se, na primjer, zamišljaju kako hodaju kroz šumu, dolaze do spilje, a zatim do vrata otvaraju ih, prelaze prag, dolaze u jedan novi prostor…što vide tamo ispred? Dolaze do puta…Kakav je taj put, kuda on vodi? Susreću li koga po putu? Ako da, koga? Nailaze li na kakve prepreke? Ako da, koje? Nakon toga sudionici slikaju ono što su vidjeli tijekom vizualizacije. Slika predstavlja mapu/putokaz njihovog putovanja. Cilj ove radionice je da svaki sudionik osvijesti u kojoj se životnoj fazi trenutno nalazi i da prepozna izazove i prepreke koje treba proći kako bi mogao ostvariti zadani cilj - najavili su iz CeKaTe-a.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare