To je to što me zanima!

Život hrvatske dive: Bila je kći mlinara, ruski car joj darivao dijamante, a Puccini joj se divio

Mnogi kritičari ocijenili su je kao rođenu za uloge Wagnerovih opera, no obožavao ju je i veliki Giacomo Puccinni, koji je bio uvjeren da nema bolje pjevačice za njegovu Toscu
Vidi originalni članak

Velika operna diva, prva Hrvatica koja je oduševila publiku u Metropolitan Operi u New Yorku, Milka Trnina, rođena u Vezišću na Donjem Sipu 1863. godine, kraj Križa. Rodila se u kući mlinara Tone i Franjice Trnine (rođena Jurković iz Požege). Još kao djevojčica rado je pratila tatu pjevajući dok je radio u vrtu i na polju, no znala se nametnuti i svojim fakinskim temperamentom, u brojnim pustolovinama i nepodopštinama.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Suštinu u prvi plan 29.05.2022.

    Lijepo je ovo znati. Opaske, međutim : godine i broj nastupa koje se navodi je trebalo provjeriti. Ispada da je glasovnu poduku završila godinama prij (?) nego ju je počela ("... je trajalo od 1896. do 1879. godine."?). Navodi se da je njena glazbena karijera trajala 10 godina (1895-1906), a da je u Metropolitainu nastupila čak 79 puta. 8 puta godišnje? Neće bit. Navode se podaci za članove obitelji (oca, majku, brata, ujaka), no ne i za nju samu - od kuda na nadgrobnoj ploči dva osobna imena (Katarina Milka) i da li se udavala, kad se već spominje poseban odnos kolekcionara S. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare