To je to što me zanima!

Bivši kuhar kraljice Elizabete podijelio recept za banana kruh

Bivši kuhar kraljice Elizabete, Darren McGrady podijelio je recept za kruh od banane iz Buckinghamske palače u svom najnovijem videozapisu na YouTubeu
Vidi originalni članak

Video prikazuje Darrena kako priprema recept koristeći dva sastojka, orašaste plodove i grožđice. Nakon toga objašnjava da će banana kruh ipak ići u hladnjak za hitne slučajeve, poput neočekivanog gosta koji dolazi na popodnevni čaj u palaču. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međutim, ispostavilo se da u palači ima više od jednog recepta za kruh s bananama.

Darren je za Insider rekao da postoji još jedna verzija recepta koju će pripremiti za princa Williama i princa Harryja, koji su davno bili djeca dok je on još radio u kraljevskom kućanstvu.

- U palači bismo stalno imali banana kruh u hladnjaku. Pa ako se iznenada pojavila princeza Anne i poželjela popodnevni čaj baš kad smo završili s kuhinjom i odlazili na pauzu, bilo je sve u redu jer smo imali banana kruh - rekao je Darren za Insider.

Na pitanje postoji li neki desert u kojem se često uživa i posegne, Darren je rekao da je princ Charles često uživao u banana kruhu dok bi pio svoj popodnevni čaj ili kad bi išao na piknik u dvorac Balmoral.

Darren je jedino koristio drugačiji recept kada ga je pripremao za djecu.

- Jedino za što nisam koristio ovaj recept bio je kraljevski vrtić. I to zato što kraljevska djeca u to vrijeme, Wills, Harry, Beatrice, Eugenie, nisu voljela voće i orašaste plodove. Koja djeca vole voćnu tortu? Ne vole. Dakle, tu sam odlučio napraviti karamelu s bananom. Banana kruh napravili bismo sa slatkom glazurom od karamele i to im je bilo super - rekao je Darren.

Darren je podijelio originalni recept za kruh od banane iz palače i  verziju s karamelom.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Banana kruh

Sastojci:

226 grama brašna koje se samo diže
¼ žličice soli
113 grama neslanog maslaca
170 grama šećera
113 grama grožđica
28 grama nasjeckanih oraha
56 grama višnje
1 žličica paste od zrna vanilije
2 jaja
450 grama zrelih banana

Metoda:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite i obložite lim za pečenje. Ubacite maslac u brašno i sol i sjedinite.
Dodajte šećer, orahe, grožđice i višnje. Napravite smjesu i razbijte jaja po sredini. Zgnječite banane, dodajte jajima i pasti od vanilije i dobro promiješajte. Dodajte mješavinu brašna i miješajte dok se ne sjedini. Ulijte u pripremljeni lim, zagladite i pecite na sredini pećnice oko 45 minuta.

2. Banana kruh s karamelom

Sastojci:

Za tortu

1 šalica plus 1 žlica maslaca
1 ½ šalice svijetlosmeđeg šećera
4 jaja
2 šalice pasiranih banana (oko 5 srednjih)
3 šalice brašna
2 žličice sode bikarbone
1 ½ šalice kiselog vrhnja
2 žlice mlijeka
2 žličice paste od vanilije

Za glazuru

1 ½ šalice neslanog maslaca
2 šalice svijetlosmeđeg šećera
½ šalica kiselog vrhnja
6 šalica šećera u prahu
2 žličice paste od vanilije

Metoda:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Podmažite pleh za pečenje, ako je moguće dimenzija (12 x 18 x 1). Napravite kremu od maslaca i šećera pomoću električne miješalice dok ne postane svijetla i pahuljasta. Dodajte jaja i bananu i istucite ih zajedno. Umiješajte brašno, sodu, kiselo vrhnje, mlijeko i pastu od vanilije dok nema grudica i dok tijesto ne postane glatko. Ulijte u pripremljeni pleh, zagladite i pecite na sredini pećnice oko 40 minuta ili dok kruh ne postane zlatno smeđi.

Ostavite da se kruh potpuno ohladi prije glazure. Pripremite glazuru topljenjem maslaca i šećera u tavi. Miješajte bez ključanja oko 2 minute. Dodajte kiselo vrhnje i pustite da zavrije. Maknite s vatre i umiješajte šećer u prahu i pastu od vanilije. Ostavite glazuru da se malo ohladi i zgusne. Kolač narežite i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bizumbazum 30.10.2020.

    Predivno. Dosad sam prikupio preko 700 recepata za razne vrste kruha. Još nema za kruh od ananasa i kruho od tikve..

Komentiraj...
Vidi sve komentare