Lifestyle

Komentari 1

Bivši kuhar kraljice Elizabete podijelio recept za banana kruh

Bivši kuhar kraljice Elizabete podijelio recept za banana kruh

Bivši kuhar kraljice Elizabete, Darren McGrady podijelio je recept za kruh od banane iz Buckinghamske palače u svom najnovijem videozapisu na YouTubeu

Video prikazuje Darrena kako priprema recept koristeći dva sastojka, orašaste plodove i grožđice. Nakon toga objašnjava da će banana kruh ipak ići u hladnjak za hitne slučajeve, poput neočekivanog gosta koji dolazi na popodnevni čaj u palaču. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Međutim, ispostavilo se da u palači ima više od jednog recepta za kruh s bananama.

Darren je za Insider rekao da postoji još jedna verzija recepta koju će pripremiti za princa Williama i princa Harryja, koji su davno bili djeca dok je on još radio u kraljevskom kućanstvu.

- U palači bismo stalno imali banana kruh u hladnjaku. Pa ako se iznenada pojavila princeza Anne i poželjela popodnevni čaj baš kad smo završili s kuhinjom i odlazili na pauzu, bilo je sve u redu jer smo imali banana kruh - rekao je Darren za Insider.

Na pitanje postoji li neki desert u kojem se često uživa i posegne, Darren je rekao da je princ Charles često uživao u banana kruhu dok bi pio svoj popodnevni čaj ili kad bi išao na piknik u dvorac Balmoral.

Darren je jedino koristio drugačiji recept kada ga je pripremao za djecu.

- Jedino za što nisam koristio ovaj recept bio je kraljevski vrtić. I to zato što kraljevska djeca u to vrijeme, Wills, Harry, Beatrice, Eugenie, nisu voljela voće i orašaste plodove. Koja djeca vole voćnu tortu? Ne vole. Dakle, tu sam odlučio napraviti karamelu s bananom. Banana kruh napravili bismo sa slatkom glazurom od karamele i to im je bilo super - rekao je Darren.

Darren je podijelio originalni recept za kruh od banane iz palače i  verziju s karamelom.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Banana kruh

Sastojci:

226 grama brašna koje se samo diže
¼ žličice soli
113 grama neslanog maslaca
170 grama šećera
113 grama grožđica
28 grama nasjeckanih oraha
56 grama višnje
1 žličica paste od zrna vanilije
2 jaja
450 grama zrelih banana

Metoda:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite i obložite lim za pečenje. Ubacite maslac u brašno i sol i sjedinite.
Dodajte šećer, orahe, grožđice i višnje. Napravite smjesu i razbijte jaja po sredini. Zgnječite banane, dodajte jajima i pasti od vanilije i dobro promiješajte. Dodajte mješavinu brašna i miješajte dok se ne sjedini. Ulijte u pripremljeni lim, zagladite i pecite na sredini pećnice oko 45 minuta.

2. Banana kruh s karamelom

Sastojci:

Za tortu

1 šalica plus 1 žlica maslaca
1 ½ šalice svijetlosmeđeg šećera
4 jaja
2 šalice pasiranih banana (oko 5 srednjih)
3 šalice brašna
2 žličice sode bikarbone
1 ½ šalice kiselog vrhnja
2 žlice mlijeka
2 žličice paste od vanilije

Za glazuru

1 ½ šalice neslanog maslaca
2 šalice svijetlosmeđeg šećera
½ šalica kiselog vrhnja
6 šalica šećera u prahu
2 žličice paste od vanilije

Metoda:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Podmažite pleh za pečenje, ako je moguće dimenzija (12 x 18 x 1). Napravite kremu od maslaca i šećera pomoću električne miješalice dok ne postane svijetla i pahuljasta. Dodajte jaja i bananu i istucite ih zajedno. Umiješajte brašno, sodu, kiselo vrhnje, mlijeko i pastu od vanilije dok nema grudica i dok tijesto ne postane glatko. Ulijte u pripremljeni pleh, zagladite i pecite na sredini pećnice oko 40 minuta ili dok kruh ne postane zlatno smeđi.

Ostavite da se kruh potpuno ohladi prije glazure. Pripremite glazuru topljenjem maslaca i šećera u tavi. Miješajte bez ključanja oko 2 minute. Dodajte kiselo vrhnje i pustite da zavrije. Maknite s vatre i umiješajte šećer u prahu i pastu od vanilije. Ostavite glazuru da se malo ohladi i zgusne. Kolač narežite i poslužite.

Najčitaniji članci