To je to što me zanima!

Blagdani stižu u Bijelu kuću: Zavirite u dom Prve obitelji

Unutrašnjost krasi 26 božićnih drvca ukrašenih 3D ukrasima, ali najviše pažnje privlači replika Bijele kuće od medenjaka teška gotovo 190 kilograma
Vidi originalni članak

Blagdani su stigli u Bijelu kuću, a ove godine u izradu dekoracija uključili su se umjetnici, studenti i inženjeri iz cijelog SAD-a. Unutrašnjost krasi čak 26 božićnih drvca s 3D printanim ukrasima, dok jedno od njih čuvaju pomične replike kućnih ljubimaca, psići Sunny i Bo, piše USA Today .

Ove godine ukrasi su digitalni, pa čak i posjetitelji mogu sudjelovati u dekoraciji. Na zidu je postavljena interaktivna snježna instalacija na kojoj se vide svi pokreti ljudi. Tako izgleda kao da se posjetitelji igraju na snijegu.

Girlande naglašavaju ulaze, kamine i portrete bivših predsjednika, a ispod slike Abrahama Lincolna nalazi se natpis "Winter Wonderland" ispisan slovima za društvenu igru Scrabble. Međutim, najviše pažnje privlači Bijela kuća od medenjaka teška 190 kilograma. U njezinoj je izradi potrošeno 11 kilograma šećera, 18 kilograma marcipana, 36 kilograma tijesta od medenjaka, 11 kilograma mase za ukrase i više od 113 kilograma šećerne paste.

Očekuje se da će tijekom blagdana Bijelu kuću posjetiti više od 65.000 posjetitelja.

Reuters/Pixsell

Reuters/Pixsell


Reuters/Pixsell



Reuters/Pixsell

Reuters/Pixsell


Reuters/Pixsell

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Kamičko 05.12.2014.

    I moje su kuglice 3D.

Komentiraj...
Vidi sve komentare