To je to što me zanima!

Blagodati difuzera: Ulje naranče razbuđuje, a lavanda umiruje

Funkcija difuzera je, pak, raspršivanje maglice od vode koja sadrži izabrana eterična ulja. Ona mogu imati protugljivična i protuvirusna svojstva, pa se mogu koristiti za pročišćavanje zraka
Vidi originalni članak

Ako vas zimi muči suh zrak u stanu, a ljeti nedostatak svježeg zraka, razmislite o tome da nabavite ovlaživač ili difuzer. Riječ je o uređajima koji ispuštaju finu maglicu u prostor, koja ga može učiniti ugodnijim. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Čini se da je riječ o sličnim uređajima, no kako imaju posve različitu funkciju, nije svejedno što ćete izabrati.

Ovlaživač zraka ispušta paru koja nastane zagrijavanjem vode, kojoj mogu i ne moraju biti dodana eterična ulja. Neki ovlaživači niti nemaju tu funkciju. Funkcija difuzera je, pak, raspršivanje maglice od vode koja sadrži izabrana eterična ulja.

Ona mogu imati protugljivična i protuvirusna svojstva, pa se mogu koristiti za pročišćavanje zraka. Ovisno o izboru ulja, difuzer možete koristiti ujutro za bolju koncentraciju, a navečer za uspavljivanje. Ulje naranče razbuđuje, a lavanda umiruje.

OPUSTITE SE! Efekt kućne saune možete dobiti i u vlastitoj kadi ili tuš kabini

Birajte difuzere s odvojivim spremnikom jer ga je lakše čistiti. Za spavaću sobu pogodniji je ultrazvučni jer radi tiše. Neki modeli imaju i funkciju prigušenog svjetla, pa i svjetla različitih boja, što će pridonijeti stvaranju ugodnije atmosfere.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare