Lifestyle

Komentari 1

Kao kućni difuzer: Eterično ulje nakapajte na pločice u kupaoni

Kao kućni difuzer: Eterično ulje nakapajte na pločice u kupaoni

Za fokus i postizanje boljih rezultata birajte eterično ulje ružmarina i limuna, a za opuštanje je uvijek dobro okrenuti s cvjetnim i mirisima citrusa

Korištenje eteričnih ulja nije samo još jedan prolazan trend, već može biti pravi saveznik u brizi za naše mentalno, emocionalno i fizičko stanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Eterično ulje bergamota zacjeljuje ožiljke

Aromaterapijom poboljšavamo našu svakodnevicu, a upotreba eteričnih ulja može biti od velike pomoći ako ga ispravno prilagodite svom životnom stilu. Nakon napornog dana, pomno odabrana eterična ulja mogu vam koristiti pri savladavanju umora, opustiti kada ste pod stresom, razbistriti misli i pridonijeti boljoj koncentraciji te unijeti vedrinu i podići raspoloženje kad vam je to potrebno. Jedan od najjednostavnijih načina upotrebe eteričnih ulja je uz pomoć difuzora.

Dovoljno je dodati par kapi u vodu i uživati u omiljenom mirisu. Za fokus i postizanje boljih rezultata, birajte eterično ulje ružmarina i limuna, a za opuštanje je uvijek dobro okrenuti se mirisima citrusa i cvjetnim mirisima lavande i ylang ylanga. Geranij i eterična ulja citrusa savršeno odgovaraju svakom radnom mjestu bez obzira na to jeste li u uredu ili ste ured preselili u svoj dom. 

- Aromaterapija ima snažan učinak jer preko osjetila mirisa dolazi do dijela mozga koji se bavi emocijama, a može čak utjecati i na hormonalne reakcije. Jednom kad ih udahnute, eterična ulja mogu stimulirati sjećanja, osjećaje i raspoloženje - objašnjava Radojka Macan, začetnica brenda organskih eteričnih ulja Bioeterica koja najveći dio organskih eteričnih ulja stvara u destileriji u srcu Dalmacije.

Ako nemate difuzor, radni prostor osvježite tako da nekoliko kapi stavite u krupnu morsku ili himalajsku sol, koja usporava isparavanje ulja i polako otpušta mirise u prostor.

Trik s posudom soli možete primijeniti u svakoj prostoriji u domu, a raspoloženje kontrolirati odabirom ulja. Važno je da u danu pronađete onaj savršen trenutak za sebe, a često je taj trenutak upravo u kupaonici. Niste li u mogućnosti napraviti kupku, stavite par kapi eteričnog ulja eukaliptusa globulusa na pločice u kupaonici i pričekajte da para prilikom tuširanja učini svoje.

Najčitaniji članci