To je to što me zanima!

Blog "Domaćica": Kuhanje za sreću, kreativnost i užitak...

"Brzo i fino" moto je Sanje Štrbac koja vodi blog Domaćica i nikad se ne živcira zbog nereda u kuhinji, već radije uživa u ukusnim jelima koja poslužuje prijateljima
Vidi originalni članak

Ljubav je najbolji začin, a ja kuham za one koje volim, kaže ekonomistica Sanja Štrbac (26), koja poput prave domaćice vodi blog Domaćica. 

- Baš je proslavio u veljači prvi rođendan, a na njega me ‘nagovorila’ prijateljica koja je poželjela moje recepte na jednome mjestu. Dotad sam na Facebooku dijelila sve ono što sam ispekla i čime sam se igrala - govori Virovitičanka. Iako je prva kulinarska iskustva vode u osnovnoškolske dane kad joj je prvi “specijalitet” bila pohana salama, ozbiljnije se posvetila kuhanju prije tri godine. Toj je ljubiteljici slanog i slatkog moto “brzo, jednostavno i ukusno”, ali najvažnije je da je kreativno.

- Priznajem, prije ću se uhvatiti kalupa za muffine nego lonca ili tave. Najčešće kuham kad sam nečim inspirirana, a imam sreću da me mnogo toga inspirira pa često i kuham. Ponekad i nekoliko puta na dan - kaže. Omiljena kuharica joj je je ona bakina, stara više od 40 godina, a uzor joj je Jamie Oliver jer ni od čega može napraviti nešto. 

- Još me ‘muče' macarons, koji nikako da mi ispadnu kao iz slastičarnice - govori kroz smijeh i dodaje da je s vremenom naučila da se ne uzrujava previše ako joj nešto od prve ne uspije. Zato je na blogu vrlo temeljita u receptima i ništa ne prepušta slučaju.

- Sve je u iskustvu. Što više nešto radimo, to nam lakše ide. Nemojte se obeshrabriti kad vidite nekoga tko dugo kuha kako s pola snage zamijesi tijesto za pizzu - savjetuje početnicima. Ponekad i mama “uskoči” sa savjetima. Proljeće je asocira na radič, matovilac i koprivu koje sljubljuje u pitama i zlevankama, a bez kojih namirnica ne može, kaže:

- Papar, jer s njim ima sve bolji okus, integralno brašno jer s njim sva tijesta jedem bez grižnje savjesti, zelena paprika me podsjeća na ljeto, pekmez me vraća u djetinjstvo, a limun jer ide u moju omiljenu tortu.

 Nedavno je otkrila i jestivo cvijeće te jedva čeka da nakon ljubičica, tratinčica i maćuhica procvjetaju ruže, jorgovani...

- Kuhanjem sam vratila kreativnost koju sam na neko vrijeme izgubila. I ne, ne brinem se zbog neuredne kuhinje, to samo znači da se u njoj stvara nešto fino - govori smijući se i dodaje:

- Od svega što skuham dio podijelim prijateljima. To me čini sretnom. Kuhati i pisati o hrani bio bi moj posao iz snova.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kung fu panda 15.04.2014.

    sve je to lijepo ako iaš materijala inaće teško je od g..... pitu napraviti

  • Lahorka Schadenfreude Zluradić 15.04.2014.

    pa meni bi to isto bio posao iz snova...al nemam ga vremena radit za đabe kad sam tak već 8 sati dnevno na poslu koji mi stavlja kruh na stol,tak da nerijetko i jedem samo kruh sa šnitom salame i sira...a da imam više vremena,i novca...gdje bi mi bio kraj...meni starci stalno govore-odi se prekvalificiraj i otvori restoran...je,ko da je to tak lako...da se i prekvalificiram vjerojatno bi završila u nekoj čevabdžinici i okretala ćevape i mijesila pizzu cijeli dan...a za to mi ni netreba prekvalifikacija,samo sanitarna LoL ali kad imam vremena,i novca...pa nekaj izimproviziram,i ljudima se svidi...ma nitko sretniji od mene :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare