Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Blog "Domaćica": Kuhanje za sreću, kreativnost i užitak...

Blog "Domaćica": Kuhanje za sreću, kreativnost i užitak...
2

"Brzo i fino" moto je Sanje Štrbac koja vodi blog Domaćica i nikad se ne živcira zbog nereda u kuhinji, već radije uživa u ukusnim jelima koja poslužuje prijateljima

VIDEO

Ljubav je najbolji začin, a ja kuham za one koje volim, kaže ekonomistica Sanja Štrbac (26), koja poput prave domaćice vodi blog Domaćica. 

- Baš je proslavio u veljači prvi rođendan, a na njega me ‘nagovorila’ prijateljica koja je poželjela moje recepte na jednome mjestu. Dotad sam na Facebooku dijelila sve ono što sam ispekla i čime sam se igrala - govori Virovitičanka. Iako je prva kulinarska iskustva vode u osnovnoškolske dane kad joj je prvi “specijalitet” bila pohana salama, ozbiljnije se posvetila kuhanju prije tri godine. Toj je ljubiteljici slanog i slatkog moto “brzo, jednostavno i ukusno”, ali najvažnije je da je kreativno.

- Priznajem, prije ću se uhvatiti kalupa za muffine nego lonca ili tave. Najčešće kuham kad sam nečim inspirirana, a imam sreću da me mnogo toga inspirira pa često i kuham. Ponekad i nekoliko puta na dan - kaže. Omiljena kuharica joj je je ona bakina, stara više od 40 godina, a uzor joj je Jamie Oliver jer ni od čega može napraviti nešto. 

- Još me ‘muče' macarons, koji nikako da mi ispadnu kao iz slastičarnice - govori kroz smijeh i dodaje da je s vremenom naučila da se ne uzrujava previše ako joj nešto od prve ne uspije. Zato je na blogu vrlo temeljita u receptima i ništa ne prepušta slučaju.

- Sve je u iskustvu. Što više nešto radimo, to nam lakše ide. Nemojte se obeshrabriti kad vidite nekoga tko dugo kuha kako s pola snage zamijesi tijesto za pizzu - savjetuje početnicima. Ponekad i mama “uskoči” sa savjetima. Proljeće je asocira na radič, matovilac i koprivu koje sljubljuje u pitama i zlevankama, a bez kojih namirnica ne može, kaže:

- Papar, jer s njim ima sve bolji okus, integralno brašno jer s njim sva tijesta jedem bez grižnje savjesti, zelena paprika me podsjeća na ljeto, pekmez me vraća u djetinjstvo, a limun jer ide u moju omiljenu tortu.

 Nedavno je otkrila i jestivo cvijeće te jedva čeka da nakon ljubičica, tratinčica i maćuhica procvjetaju ruže, jorgovani...

- Kuhanjem sam vratila kreativnost koju sam na neko vrijeme izgubila. I ne, ne brinem se zbog neuredne kuhinje, to samo znači da se u njoj stvara nešto fino - govori smijući se i dodaje:

- Od svega što skuham dio podijelim prijateljima. To me čini sretnom. Kuhati i pisati o hrani bio bi moj posao iz snova.

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'
KONKURENCIJA JE PREVELIKA

Zatvara se popularni Le Kolač: 'Dolazili su mi s tuđom hranom'

Naime, u blizini Le Kolača je otvoren i Boogie Lab koji ima veliku pekarnicu i jela za brunch, što je i on osmislio u ponudi Le Kolača. Događalo se čak da gosti Boogie Laba s njihovim jelima dođu u Le Kolač
'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'
NEOBIČNA PRIČA

'Oprostila sam bivšem prevaru, a tek onda me do kraja ponizio'

Odluka o ponovnom braku s bivšim supružnikom nije uobičajena, a oni koji to učine obično imaju jak razlog vjerovati da je to pravi izbor. Tako je bilo i u ovom slučaju...