To je to što me zanima!

Bolnicama u Sisku i Vukovaru stižu zadnje vrijedne donacije iz akcije 'Palčići za Hrvatsku'

U akcijama 'Palčići za Petrovu' i 'Palčići za Hrvatsku' prikupljeno je 8.459 941,27 kuna, a nakon što su uređaji predani u zagrebačku Petrovu i KB merkur, Palčići su donirali 15 bolnica diljem Hrvatske
Vidi originalni članak

S krajem godine i zadnjim uručenjima medicinskih uređaja za odjele neonatologije u OB 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku te Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar završava akcija 'Palčići za Hrvatsku'.

POGLEDAJTE VIDEO: U manje od dva mjeseca akcije nadmašen cilj da se pomogne rodilištu Petrova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja Palčići, sisačkoj bolnici predaje uređaj za sigurnu reanimaciju novorođenčadi rPAP ( Neopuff) (vrijedan 21.825,00 kuna), za koji su sredstva donirali Microblink i Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići', te fototerapijsku posteljicu (vrijednu 43.875,00 kuna), za koji su sredstva donirali M + Grupa i Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići'. U ime M + Grupe donaciji prisustvuje gospodin Domagoj Karadjole, glavni financijski direktor tvrtke. Dva uređaja ukupno su vrijedna 65.700 kuna, izvijestili su iz Kluba roditelja Palčići. 

Vukovarskoj bolnici namijenjena je donacija Palčića i navijača Dinama – BBB, reanimacijski topli stolić za novorođenčad, u vrijednosti 106 875,00 kuna, zatim fototerapijska posteljica u vrijednosti 43.875,00 kuna (za koju su sredstva donirali Raiffeisen banka i Raiffeisen mirovinski fondovi), torba za reanimaciju i transport novorođenčadi u vrijednosti 3.321,00 kuna, te napredni perfuzor u vrijednosti 13.700 kuna, za koji su sredstva donirali učenici i nastavnici osnovne škole Rudeš iz Zagreba. Ukupna vrijednost donacije je 167.771,00 kuna, izvijestili su iz Kluba roditelja Palčići. 

- U protekloj godini svojim akcijama prikupili smo ukupno 8.459 941,27 kuna i vratili Palčiće u Petrovu te pomogli Merkuru u sklopu akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu', a potom donirali 15 bolnica širom Hrvatske u sklopu akcije 'Palčići za Hrvatsku'. Ukupno je donirano 70 tak uređaja koji život znače našim najmanjima – izvijestila je Željka Vučko, koja je medijima poslala i precizan popis uređaja, s preciznim cijenama svakoga od njih, kao izvještaj za sve donatore koji su u akcijama sudjelovali. 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare