Lifestyle

Komentari 0

Bolnicama u Sisku i Vukovaru stižu zadnje vrijedne donacije iz akcije 'Palčići za Hrvatsku'

Bolnicama u Sisku i Vukovaru stižu zadnje vrijedne donacije iz akcije 'Palčići za Hrvatsku'

U akcijama 'Palčići za Petrovu' i 'Palčići za Hrvatsku' prikupljeno je 8.459 941,27 kuna, a nakon što su uređaji predani u zagrebačku Petrovu i KB merkur, Palčići su donirali 15 bolnica diljem Hrvatske

S krajem godine i zadnjim uručenjima medicinskih uređaja za odjele neonatologije u OB 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku te Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar završava akcija 'Palčići za Hrvatsku'.

POGLEDAJTE VIDEO: U manje od dva mjeseca akcije nadmašen cilj da se pomogne rodilištu Petrova

Željka Vučko, predsjednica Kluba roditelja Palčići, sisačkoj bolnici predaje uređaj za sigurnu reanimaciju novorođenčadi rPAP ( Neopuff) (vrijedan 21.825,00 kuna), za koji su sredstva donirali Microblink i Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići', te fototerapijsku posteljicu (vrijednu 43.875,00 kuna), za koji su sredstva donirali M + Grupa i Klub roditelja nedonoščadi 'Palčići'. U ime M + Grupe donaciji prisustvuje gospodin Domagoj Karadjole, glavni financijski direktor tvrtke. Dva uređaja ukupno su vrijedna 65.700 kuna, izvijestili su iz Kluba roditelja Palčići. 

Vukovarskoj bolnici namijenjena je donacija Palčića i navijača Dinama – BBB, reanimacijski topli stolić za novorođenčad, u vrijednosti 106 875,00 kuna, zatim fototerapijska posteljica u vrijednosti 43.875,00 kuna (za koju su sredstva donirali Raiffeisen banka i Raiffeisen mirovinski fondovi), torba za reanimaciju i transport novorođenčadi u vrijednosti 3.321,00 kuna, te napredni perfuzor u vrijednosti 13.700 kuna, za koji su sredstva donirali učenici i nastavnici osnovne škole Rudeš iz Zagreba. Ukupna vrijednost donacije je 167.771,00 kuna, izvijestili su iz Kluba roditelja Palčići. 

KBC-u Rijeka doniran intenzivni inkubator

- U protekloj godini svojim akcijama prikupili smo ukupno 8.459 941,27 kuna i vratili Palčiće u Petrovu te pomogli Merkuru u sklopu akcije 'Vratimo Palčiće u Petrovu', a potom donirali 15 bolnica širom Hrvatske u sklopu akcije 'Palčići za Hrvatsku'. Ukupno je donirano 70 tak uređaja koji život znače našim najmanjima – izvijestila je Željka Vučko, koja je medijima poslala i precizan popis uređaja, s preciznim cijenama svakoga od njih, kao izvještaj za sve donatore koji su u akcijama sudjelovali. 

 

Najčitaniji članci