To je to što me zanima!

Braća Grepo iz Splita: 'Naša aplikacija povezuje poduzetnike i korisnike iz cijele Hrvatske'

Milan i Dejan Grepo pobjednici su prvog online natjecanja Hrvatske gospodarske komore. Njihovu aplikaciju eLIMUN žiri je procijenio da ima najveći tržišni potencijal i konkretno razrađen model prihoda
Vidi originalni članak

Ako imate znanje ili dobru ideju, a ne iskoristite je, isto je kao da imate limun od kojega niste napravili limunadu, kaže nam Dejan Grepo koji je s bratom Milanom osvojio prvo mjesto na prvom online natjecanju 'BizHack Hackathon', Hrvatske gospodarske komore (HGK) u rješavanju izazova pokretanja poduzetništva u Hrvatskoj, koji je organiziran uz podršku organizacije Lean Startup Hrvatska.

Pobjedu i 20 tisuća kuna odnijeli su među 28 timova iz Hrvatske. Natjecanje je trajalo 12 dana. Prije proglašenja pobjednika radilo se i 48 sati u komadu.

Njihovu aplikaciju eLIMUN žiri je procijenio da ima najveći tržišni potencijal i konkretno razrađen model prihoda. Radi se o B2B platformi koja bi povezivala pružatelje usluga za poduzetnike s tražiteljima usluge. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Aplikacija funkcionira tako da se možete registrirati kao korisnik, dakle osoba koja treba administrativnu pomoć, ali i kao izvršitelj, odnosno osoba koja odrađuje administrativne poslove - objašnjava Dejan.

To znači ako želite pokrenuti posao, obrt ili bilo kakvu administrativnu uslugu registrirate se kao korisnik, a ako pružate usluge te vrste, registrirate se kao izvršitelj.

- Vi kreirate zahtjev, npr. treba vam pravna usluga za izradu stranice, želite vidjeti koja su prava i uvjeti korištenja, postavite zahtjev, ponudite koliko ste spremni platiti i do kad vam je potrebno to rješenje. Svi registrirani izvršitelji, u ovom slučaju pravnici, mogu se javiti, prihvatiti tu cijenu ili ponuditi svoju cijenu, ako korisnik s druge strane prihvati, posao kreće u izradu, korisnik plaća izvršitelju, a mi od toga imamo deset posto na izvršenoj transakciji – rekao je Dejan koji je odradio najveći dio programskog posla, a brat Milan mu je pomagao sa savjetima.

Platforma nudi mogućnost povezivanja ljudi iz cijele Hrvatske koji mogu poslovno surađivati na ubrzanju administrativnih postupaka. Ipak, aplikacija je još u doradi.

- Nije još javna. Sve je napravljeno u nekoliko dana, trebamo još neke stvari kozmetički prilagoditi krajnjem korisniku. Najvažnije je da sistem aplikacije funkcionira, mi smo zadovoljni. Najkasnije početkom iduće godine planiramo je pustiti u javnost, odraditi marketinški posao i dati je na korištenje – otkriva Dejan i dodaje kako su im uvelike pomogli i mentori i treneri na hackathonu koji su im dali dobre savjete prilikom realizacije projekta.

Dejan je poznat i po tome što je u doba karantene zbog pandemije koronavirusa napravio aplikaciju OPG2Go kojom je omogućio online prodaju namirnica hrvatskih OPG-ova te njihovu dostavu na kućne adrese.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hrvatska istina 25.11.2020.

    Hrvatska istina i hackaton HGK, smijeh. Od hrvatskog limuna ce napravit limunadu. Umjesto da pomognemo mladima da se sustav pojednostavi, smislit app u par dana. Ajmo napravit posla odvjetnicima i jos jace zakompliciramo stvar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare