Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Braća Grepo iz Splita: 'Naša aplikacija povezuje poduzetnike i korisnike iz cijele Hrvatske'

Braća Grepo iz Splita: 'Naša aplikacija povezuje poduzetnike i korisnike iz cijele Hrvatske'

Milan i Dejan Grepo pobjednici su prvog online natjecanja Hrvatske gospodarske komore. Njihovu aplikaciju eLIMUN žiri je procijenio da ima najveći tržišni potencijal i konkretno razrađen model prihoda

VIDEO

Ako imate znanje ili dobru ideju, a ne iskoristite je, isto je kao da imate limun od kojega niste napravili limunadu, kaže nam Dejan Grepo koji je s bratom Milanom osvojio prvo mjesto na prvom online natjecanju 'BizHack Hackathon', Hrvatske gospodarske komore (HGK) u rješavanju izazova pokretanja poduzetništva u Hrvatskoj, koji je organiziran uz podršku organizacije Lean Startup Hrvatska.

Pobjedu i 20 tisuća kuna odnijeli su među 28 timova iz Hrvatske. Natjecanje je trajalo 12 dana. Prije proglašenja pobjednika radilo se i 48 sati u komadu.

Njihovu aplikaciju eLIMUN žiri je procijenio da ima najveći tržišni potencijal i konkretno razrađen model prihoda. Radi se o B2B platformi koja bi povezivala pružatelje usluga za poduzetnike s tražiteljima usluge. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:11

- Aplikacija funkcionira tako da se možete registrirati kao korisnik, dakle osoba koja treba administrativnu pomoć, ali i kao izvršitelj, odnosno osoba koja odrađuje administrativne poslove - objašnjava Dejan.

To znači ako želite pokrenuti posao, obrt ili bilo kakvu administrativnu uslugu registrirate se kao korisnik, a ako pružate usluge te vrste, registrirate se kao izvršitelj.

- Vi kreirate zahtjev, npr. treba vam pravna usluga za izradu stranice, želite vidjeti koja su prava i uvjeti korištenja, postavite zahtjev, ponudite koliko ste spremni platiti i do kad vam je potrebno to rješenje. Svi registrirani izvršitelji, u ovom slučaju pravnici, mogu se javiti, prihvatiti tu cijenu ili ponuditi svoju cijenu, ako korisnik s druge strane prihvati, posao kreće u izradu, korisnik plaća izvršitelju, a mi od toga imamo deset posto na izvršenoj transakciji – rekao je Dejan koji je odradio najveći dio programskog posla, a brat Milan mu je pomagao sa savjetima.

Platforma nudi mogućnost povezivanja ljudi iz cijele Hrvatske koji mogu poslovno surađivati na ubrzanju administrativnih postupaka. Ipak, aplikacija je još u doradi.

- Nije još javna. Sve je napravljeno u nekoliko dana, trebamo još neke stvari kozmetički prilagoditi krajnjem korisniku. Najvažnije je da sistem aplikacije funkcionira, mi smo zadovoljni. Najkasnije početkom iduće godine planiramo je pustiti u javnost, odraditi marketinški posao i dati je na korištenje – otkriva Dejan i dodaje kako su im uvelike pomogli i mentori i treneri na hackathonu koji su im dali dobre savjete prilikom realizacije projekta.

Dejan je poznat i po tome što je u doba karantene zbog pandemije koronavirusa napravio aplikaciju OPG2Go kojom je omogućio online prodaju namirnica hrvatskih OPG-ova te njihovu dostavu na kućne adrese.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru