To je to što me zanima!

Briga o masnoj koži na niskim temperaturama: Konkretno čišćenje i inovativna gel krema

Ako koža pretjeruje u proizvodnji masnoće, idealne su micelarne otopine koje ne začepljuju pore te su zapravo odlična inovacija koja je prije desetak godina osvojila svijet ljepote
Vidi originalni članak

Čišćenje je jedna od osnovnih stvari kad je riječ o njezi kože, no s promjenom sezone mijenjaju se teksture i preparati. Masnoj koži čišćenje treba svakodnevno i to više puta, kako bismo skinuli sav sebum.

Ako koža pretjeruje u proizvodnji masnoće, idealne su micelarne otopine koje ne začepljuju pore te su zapravo odlična inovacija koja je prije desetak godina osvojila svijet ljepote. Radi se o micelama, sitnim česticama koje zapravo vežu prljavštinu na sebe te je odstranjuju. Te su otopine postale takav hit da su ih krenule koristiti i žene s masnom te kožom koja je sklona crvenilu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Masna bi koža mogla reagirati na preparate s alkoholom, koji jako isušuje, stoga provjerite sastojke.

NEODOLJIVE SU Jesen ima najljepše boje: Tonovi kose koji pristaju svim tipovima

Hidratacija je super važna - posebno tijekom zime kada je zrak suh. Koristite lagane, vodene gelove ili nekomedogene hidratantne kreme kako biste očuvali vlagu kože.

Također, iako je zima, ne zaboravite na zaštitu od sunca. Tijekom dana je dobro koristiti kremu sa zaštitnim faktorom, koji će je učiniti ujednačenom.

Tonik je još jedna odlična stvar za masnu kožu - dermatolozi često ističu salicilnu ili glikolnu kiselinu koja može pomoći u kontroli lučenja sebuma i sprečavanju pojave prištića i akni.

MIRISNA NJEGA Jednostavan recept: Piling s kavom i cimetom za meku kožu

Ukoliko primijetite pretjerano lučenje sebuma, preporuka je i piling koji nije previše abrazivan, kako bi uklonio mrtve stanice kože te smanjio začepljenost pora.

Nužno je podići osnovnu hidrataciju kože lica, koja će u tom slučaju biti u balansu - jedan od trikova za to je i ovlaživač zraka.

DIVNI TONOVI Nijanse crvenog ruža: Kome pašu tople, a kome hladnije?

Također, tu je i prehrana. Pobrinite se da unosite dovoljno vode i konzumirate hranu bogatu antioksidansima, kao što su voće i povrće. Izbjegavajte proizvode koji sadrže alkohol, parfeme ili druge iritante koji mogu nadražiti kožu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Nina the badass 26.10.2023.

    Masna koza je odlicna stvar na niskim temperaturama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare