To je to što me zanima!

Britanci: Plitvice su raj, a naša zemlja nova, trendi destinacija

Za Plitvice pišu da su najpoznatiji hrvatski nacionalni park, koji je pravi raj jezera i slapova. Oduševljava ih i ljepota jadranske obale, koja im postaje sve privlačnija
Vidi originalni članak

Plitvice, vodeni raj u Hrvatskoj, naslov je teksta u kojem britanski Hellomagazine hvali Nacionalni park Plitvička jezera i preporuča ga čitateljima kao idealnu destinaciju za njihov put. Uz uistinu impresivne slike uz tekst, već u uvodu teksta autor tvrdi da ste na Plitvicama kao u filmu i da gdje god se okrenete možete uloviti kadar vrijedan fotografiranja ili snimanja. Za Plitvice pišu da su najpoznatiji hrvatski nacionalni park, koji je pravi raj jezera i slapova. Sa svojim klimatskim pogodnostima i rasponom staništa one su također raj za biljni i životinjski svijet. Svoju slavu duguju kristalno bistroj vodi u nijansama zelene, sive i plave i gustim šumama bukve, jele i bora. Plitvice su uvrštene i na UNESCO-vu listu Svjetske kulturne baštine.

Autori teksta navode da se Hrvatska u posljednih nekoliko godina promijenila iz relativno nepoznate u jednu od trendovskih destinacija u Europi. Razlogi tome su Jadran, čija se obala smatra jednom od najljepših na Mediteranu, i planine koje ga okružuju. Uz to možemo se pohvaliti i bogatom povijesnom i kulturnom baštinom srednjovjekovnih gradova kao što su Dubrovnik, Split i Šibenik, tvrde Britanci. Ipak popularnost najviše dugujemo zaštićenim prirodnim područjima, koja čine oko deset posto površine zemlje. Napominju kako imamo osam nacionalnih parkova, što je vrlo visok broj za relativno malu zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • hrki_1 18.04.2011.

    pa to sam ja na slici s budućom ženom!

  • JAX 17.04.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • tvoja_najgora_noćna_mora 16.04.2011.

    Sve tako divno....a ništa od toga ne znamo iskoristiti. Na kraju će rasprodat divnu mediteransku obalu, divne šume i planine, i bistre rijeke i potoke! Nije loše vrijeme, nego čovjek....

Komentiraj...
Vidi sve komentare