To je to što me zanima!

Genitalne ozljede rastu zbog 'brazilki' i tretmana kristalima

Čupanje dlaka vrućim voskom i ukrašavanje vagine kristalima povećali su broj genitalnih ozljeda žena, a najčešće muške ozljede su one s patentnim zatvaračem
Vidi originalni članak

Broj pacijenata s ozljedama genitalija u posljednjih je pet godina drastično porastao, a uzrok su sve popularniji tretmani uljepšavanja intimnih područja, pokazuje studija Sveučilišta Kalifornija i San Francisco. Oko 70 posto svih ozljeda genitalija muškarci zadobiju za vrijeme sporta ili pri zatvaranja patenta, a žene najčešće doktoru odlaze radi posjekotina, opekotina i infekcija nakon depilacije vrućim voskom ili nakon brijanja, piše Daily Mail.

- Posljednjih godina vidimo dramatičan porast svih vrsta genitalnih ozljeda kod žena zbog nestručnih tretmana kod kuće ili u kozmetičkim salonima - rekao je voditelj studije, dr. Benjamin Breyer.

Ipak, stručnjaci smatraju kako je stvarni broj genitalnih ozljeda nepoznat, jer je velikom broju ljudi neugodno potražiti liječničku pomoć ili ne smatraju da su njihove ozljede tako ozbiljne. 

U Velikoj Britaniji i SAD-u naročito je postao popularan trend ukrašavanje vagine Swarovski kristalima ili kopijama takvih kristala koje se "tetoviraju" na kožu, a britanska TV zvijezda Amy Childs zalaže se da se žene bolje educiraju oko takvih tretmana intimnih područja.

Ona je u edukativnom videu prikazala kako se na ispravan način ukrašava vagina, tako da se prethodno to područje depilira i dezinficira. Potom se kristali lijepe isključivo na gornji dio bikini linije, a obavezno se trebaju skinuti u roku od 24 sata nakon nanošenja. Za ukrašavanje se koriste patrone s kristalima koje na sebi imaju ljepilo te učvršćuju pincetom, a moguće je i kupiti gotove oblike kristala koje se prislone na željeno područje i zatim lijepe rukom.


Idi na 24sata

Komentari 21

  • AnaGrgurović 18.11.2012.

    ukrašavanje kristalima??

  • Matilda_2 14.11.2012.

    ako bi se ti kristali stavili na prirodno krzno onda i nebi bilo ozljeda:))

  • pricam ti pricu 13.11.2012.

    joj ja ne bi mogla brazilku napravit.Ali tko voli nek izvoli

Komentiraj...
Vidi sve komentare