To je to što me zanima!

Brza i zdrava večera: Savijača s tikvicama najbolja je ohlađena

Divna i lagana savijača od sira i tikvica može biti idealna večera, a i mali obrok tijekom dana. Može se jesti topla, ali tijekom ljeta ukusnija je hladna
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 9 listova gotovog tijesta za savijaču  
  • 250 g posnog sira  
  • 1 veća tikvica
  • 1 žlica ulja
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • sol
  • papar

Za umak:

  • 1 žlica ulja
  • 1 jaje
  • 100 g kiselog vrhnja

Priprema:

  1. Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite u hladnjaku pola sata. 
  2. Upalite pećnicu na 180°C. 
  3. U zdjelu dodajte sir, vrhnje i jaja, te sve skupa promiješajte. Dodajte soli i papra prema ukusu. 
  4. Tikvice ocijedite i dodajte u smjesu. 
  5. U drugoj posudi napravite umak od jaja, ulja i vrhnja.
  6. Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača. 
  7. Premazane kore poklopite s ostalim korama na koje dodajte nadjev od tikvica i sira i savijte u tri savijače. 
  8. Savijače složite u kalup s papirom za pečenje i premažite ostatkom umaka od jaja.  
  9. Pecite u pećnici oko 40 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ohlade.
  10. Savijače poslužite uz čašu hladnog jogurta.
Idi na 24sata

Komentari 9

  • 18.08.2021.

    Nema do bučnice s domaćim ručno vučenim tijestom...kakve kore i tiivice

  • 18.08.2021.

    Bolja je sa tikvicama i makom

  • Samounaletu1 18.08.2021.

    Taman dobra porcija. 🤗

Komentiraj...
Vidi sve komentare