To je to što me zanima!

Brza večera: Pita sa slaninom, lukom, jajima i kiselim vrhnjem

Slana umjesto slatke pite? Zašto ne? Za pripremu pite potrebno je tek 45 minuta, a poslužiti je možete kao glavno jelo ili je možete ‘gricnuti’ uz kavu ili čaj kao međuobrok
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 125 ml mlakog mlijeka
  • 80 g maslaca
  • žličica soli
  • 500 g crvenog luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 2 i 1/2 dcl kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • malo soli
  • kim

Priprema:

Namastite lim. Prosijte brašno u posudu, u sredini načinite udubinu u koju razmrvite kvasac, pa ga pomiješajte s mlijekom i malo brašna. Pokrijte i ostavite na toplome 15 minuta.

Kvasu dodajte otopljeni maslac i sol, umiješajte preostalo brašno i tucite dok se na tijestu ne pojave mjehuri. Pokrijte i ostavite na toplome 30 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Narežite luk na kolutove. Slaninu narežite na manje kocke, popržite na tavi, dodajte luk i kratko pirjajte dok ne postane proziran.

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u oblik dviju pogača i stavite ih na lim.

Pomiješajte kiselo vrhnje s jajima, dodajte sol, kim te mješavinu luka i slanine. Premažite nadjevom tijesto i ostavite pite neka uzlaze 15 minuta.

Pecite 25 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 05.12.2017.

    Kakav popis namirnica za veceru... ufff

  • okar 04.12.2017.

    Najprije je gotovio ako sve složiš na sirovo tijesto i sve zajedno staviš u peč icu i začas ti je gotovo,a ima tijesto koje se zove bugarsko tijesto,dvanast dana može stajati u frižideru i pomalo ga trošiš, i spremaš pice..

  • okar 04.12.2017.

    Dobra je i krompirača bez slanine,kad se nema šta drugo..i ja sam zadovoljan..

Komentiraj...
Vidi sve komentare