To je to što me zanima!

Brzinski svitak sa šumskim gljivama oduševit će svakoga

Ako nemate fine gljive ubrane u šumi, poslužit će i šampinjoni. Uz to, ostatak recepta, također, možete priloagoditi sastojcima koje imate kod kuće. Bit će ukusno u svakom slučaju
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Paket gotovog lisnatog tijesta
  • veća crvena paprika
  • 100 g sira feta
  • 400 g različitih šumskih gljiva
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • vezica peršina
  • sol
  • papar
  • 2 grančice majčine dušice
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice maka

Priprema:

Tijesto zagrijte na sobnu temperaturu i pustite da malo diše. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Na malo maslinova ulja pirjajte sitno nasjeckani luk i češnjak, a kad povenu, dodajte mješavinu šumskih gljiva narezanih na listiće. Kad gljive puste vodu, dodajte sitne kockice paprike, peršin i listiće majčine dušice, posolite te popaprite.

Neka se pirja još nekoliko minuta, dok gljive posve omekšaju, onda maknite s vatre i pustite neka se ohladi. Na pobrašnjenoj podlozi raširite tijesto i premažite ga maslinovim uljem. Po tijestu ravnomjerno nanesite gljive, a po njima namrvite fetu. Zavijte svitak, stavite na lim za pečenje, premažite ga umućenim jajem i pospite makom. Pecite od 30 do 40 minuta pa izvadite. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • AnaAnic_1_1 08.03.2016.

    Kako glup recept, vidi se da ga je netko izmislio samo ovako za napisati. Gljive puste vodu, odnosno paru koja nema gdje i onda lisnato ostane sirovo, bez veze

  • Wrazica. 08.03.2016.

    Nop

  • abuh 08.03.2016.

    jeli to na slici peceno?

Komentiraj...
Vidi sve komentare