To je to što me zanima!

Burberry nam donosi izvrsnu klasiku od održivih materijala

Popularna modna kuća među prvima je prihvatila održivost kao jednu od osnovnih misija te još 2004. godine postavila strategiju koja se bazira na očuvanju prirode
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Japanski dizajneri rade torbe od starih plastičnih kišobrana

Burberry je luksuzan brend, no jedan od pionira ekoloških protokola na svjetskoj modnoj sceni. Danas predlaže kolekciju za ljeto 2020., u potpunosti napravljenu od održivih materijala, pod egidom ReBurberry Edit.

Riječ je o čak 26 odjevnih predmeta za proljeće i ljeto ove godine, među kojima su njihovi slavni, prepoznatljivi komadi poput trench kaputa, parke, laganih jakni, sunčanih naočala i modnih dodataka. Kreacije su napravljene od recikliranih niti, od plastičnih otpadaka iz industrije.

GREEN DAY Dan planeta Zemlje: Izabrali smo 10 zelenih stylish komada

- Već smo odradili pola ugovorenih projekata iz naše strategije odgovornosti, koje smo si zadali do 2022. godine te nastavljamo trud na području ekologije i u ostvarenju naših ciljeva kroz programe koji podrazumijevaju održivost - istaknula je Pam Betty iz kompanije Burberry, objavio je Elle.

Danas su ljudi sve više upućeni u probleme koji se tiču prirode i ekologije te sve više traže proizvod koji čuva upravo naše resurse te ne uništava okoliš.

Dizajn eko kolekcija uglavnom je jednostavan i bazičan, a često i funkcionalan, idealan za outdoor aktivnosti.

BLING, BLING Dijamanti u bojama: Koja je razlika i koji je više cijenjen?

- Snažno vjerujemo da je ovo pozitivna promjena koja će putem naših proizvoda i vrijednosti biti krucijalna kako bismo došli u što održiviju budućnost, na području čitave modne industrije - zaključuje Betty.

PREKRASNE 'FOTKE' ŽUPANIJA Mare Milin: Dobra oprema ne snima sama, treba imati oko

Nijanse kolekcije su prirodne, no i inače ovaj slavni britanski brend njeguje kulturu prirodnih tonova, od bež preko tona bijele kave do raznih sivih i zelenih varijanti. Njihova je odjeća moderna, skladna i elegantna, a opet donosi klasičnu siluetu koju obožava čitav svijet.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Japanski dizajneri rade torbe od starih plastičnih kišobrana

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare